Nejbližší koncerty
LLYR

BEHEXEN – Nightside Emanations CD 2012, Debemur Morti Productions

Černá mše může začít. Vše je připraveno. Kohout podříznut. Máte divný pocit okolo žaludku. Není to hlad ani strach. Mnete si zpocené dlaně. Svíce blikavě hoří a pentagramy vrhají podivné stíny. Na scénu vstupují hlavní účinkující. Kapela BEHEXEN. Zmalováni krví. Zpěvák Hoath sundává kápi a odplivne si před oltářem. Někdo zapomněl obrátit dva poslední kříže. Kostelní věž je zabalena do černých mraků. Jste spojeni s ostatními v kruhu. Cítíte tu sílu? Přichází…

Začínáme jako za starých časů intrem. Varhany duní. Poklekněte. Wrathfull Dragon Hau-Hra to rozjíždí pořádnou blackovou sypačkou. Hoath vztekle prská kolem sebe. Pentagramy září. Všem je jasné, pro koho se dneska hraje. Pán temnot se musí usmívat. Death´s Black Light. Zvuk bicích mi proniká do zkřehlého žaludku. Tohle je ten jediný a pravý orthodoxní metal. Nádherné mrazivé melodie. Možná budu sám, ale chvílemi slyším i naše staré Root. Circle Me… Mše pokračuje. Je potřeba vykonat nepřeberné množství rituálů. Nikdo neví, kde je ta hranice mezi hrou a skutečností. Monotóní odříkávání textu a do toho druhý hlas. Temnota je jejich jméno. We Burn With Serpent Fire. Pomalinku to přichází. Vybrnkávání jednoduché melodie vás deptá. Nevím to jistě, ale ta uřízlá kozlí hlava na mě možná mrkla. Luciferian Will. Odsýpá to pěkně. Black metal v tomto provedení se mi moc líbí. Občas zaslechnu nějaké to blackové „Švédsko“. Awaken Tiamat. Rychlost zase jednou vítězí. Není nad to uspořádat si pařbu v kostele. Svolat své kacířské kamarády a ujistit se v tom, že nás žádná církev ještě nedostala. Temple of the Silnet Curses. BEHEXEN tuto píseň předloží bez slitování. Kostel se začne chvět v základech. Pořádná porce černoty vás pohltí. Shinning Death. Střední tempo v tomto songu rozjitří i nejdrsnější povahy. Rituál brzy dosáhne svého konce. Obrácené kříže hoří. Dole ve vsi se starý báby křižují. Z kostela se ozývá nelidský řev. Sabat pokračuje. Kiss of Our Dark Mother. Záměrně vám neprozradím, jak černá mše skončila. Jedno je ale jisté. Padlí kněží z BEHEXEN rozumí svému řemeslu velice dobře.

BEHEXEN se na černou mši vybavili vynikajícím zvukem, krásným obalem s motivem připomínajícím bájnou řeckou Medusu nebo indickou Kálí. A stejně tak jako zmíněné bohyně, přinášejí BEHEXEN jen samou zkázu a smrt. Již na čtvrtém řadovém albu (od založení skupiny v roce 1996) tito zběsilí Finové dokazují, že umí připravit kvalitní zážitek z černé mše. Album vyšlo i jako LP, tak můžete provětrat své gramofony.

Jste orthodoxní black metalisté? Máte rádi i předešlá alba BEHEXEN? Tak to si budete i letošní album hýčkat v přehrávači. Samozřejmě, že první alba mívají pro většinu fanoušků patinu dokonalosti. Nightside Emanations jim může ale v klidu konkurovat. BEHEXEN nahráli velice povedené album plné hrozivé černoty. Vítejte na další skvělé černé mši!

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Wrathfull Dragon Hau-Hra
  3. Death´s Black Light
  4. Circle Me…
  5. We Burn with Serpent Fire
  6. Luciferian Will
  7. Awaken Tiamat
  8. Temple of the Silent Curses
  9. Shining Death
  10. Kiss of Our dark Mother

Čas: 49:25

Sestava:

  • Horns – bicí
  • Hoath Torog – zpěv
  • Wraath – kytara
  • Shatraug – kytara

http://www.myspace.com/congregationofbehexen


Zveřejněno: 21. 11. 2012
Přečteno:
3439 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář