Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

HELLSPAWN – The Great Red Dragon CD 2012, Wydawnictwo Muzyczne Psycho

V mládí jsem rád čítával knihy polského spisovatele Henryka Sienkiewicze. Fascinovaly mě příběhy polských bohatýrů, jejich hrdost a válečné umění. Uplynulo necelých sto let od spisovatelovy smrti a jakoby povstala další vlna polských bojovníků. Tentokrát nesedí na koni a nepředvádí svoje šermířské umění, ale chopili se kytar, sedli za bicí a hrají death metal. HELLSPAWN se hrdě hlásí k odkazu legendárních kapel Vader, Behemoth, ale i Morbid Angel, Deicide nebo Malevolent Creation.

Kapelu založili v roce 2003 a letošní album je již jejich druhé v pořadí. Na albu si dali opravdu záležet. Je plné rychlých songů, které vám rozproudí ztuhlou krev v žilách. Občas zaslechnete i nějakou tu švédskou melodii. Muzikanti jako by byli před nahráváním cdčka nakrmeni několika kily steroidů. Nechápu, kde se v nich bere takové energie. Písně jsou převážně krátké stopáže a tak nehrozí, že by začaly nudit. Celkově má deska něco okolo 27 minut. Při poslechu si budete připadat, že na vás zaútočila celá polská armáda.

Co se týče samotné hudební náplně The Great Red Dragon, lze již dopředu současné i budoucí posluchače rozdělit na dvě skupiny. Jedna album ihned po prvním poslechu odsoudí, že je to bohapustá vykrádačka. Druhá skupina, zahrnující i mě, se pokusí hledat jen to dobré. Samozřejmě,     i já, když jsem slyšel cd The Great Red Dragon poprvé, říkal jsem si, že tahle deska asi nebude nic pro mě. Jenže ze zkušenosti vím, že každou desku je třeba nechat uležet, poslouchat v různou denní dobu, v rozličných náladách, na sluchátkách a pak hlavně v klidu doma v cd přehrávači (vždyť to znáte, pokaždé to zní trošku jinak a mp3 dokážou muziku změnit k nepoznání). Hellspawn mě třeba nádherně uklidňovali po pracovních poradách (smích).

Tento rok je polská scéna velice plodná. V této veliké zemi se zrodila spousta skvělých muzikantů a jak to tak vypadá, tak je doplní nastupující nová generace. Hellspawn se mohou se svojí novou deskou v klidu zařadit mezi ostatní nově vznikající polskou elitu. Mezi kapelami, jako jsou Sphere, Embrional, Centurion, si letos ostudu určitě neudělají. Jestli máte polskou death metalovou scénu rádi, myslím, že Hellspawn budou i pro vás určitě velice dobrou volbou.

Seznam skladeb:

  1. The First Banner in the Fields of Devil
  2. Word Becomes Flesh
  3. Hellspawn
  4. Diabolic
  5. The Great Red Dragon
  6. Intro to the Revelation
  7. Revelation of the Great Red Dragon
  8. The Dice Are Cast
  9. The Greatest King Among Demons
  10. An Obelisk of the World


Čas: 27:31

Sestava:

  • Mariusz Konieczny – basa, zpěv
  • Robert Kolman – bicí
  • Daniel Drosiňski – kytara
  • Marcin Garyga – kytara, druhý hlas


http://www.hellspawn.metal.pl/


Zveřejněno: 28. 10. 2012
Přečteno:
3273 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář