Nejbližší koncerty
LLYR

AMON – Liar in Wait CD 2012, vlastní náklad

Dobře uleželá mršina AMON se vůbec poprvé (za celou dobu své existence!) letos přihlásila do death metalového světa dlouhohrající deskou Liar in Wait. Kapela má za sebou dvě legendární dema (Feasting the Beast – 1987 a Sacrificial – 1989). Hoffman´s brothers (kytary) si vysloužili ostruhy již dávno ve slavných Deicide (staří znalci si jistě pamatují dva namakaný kulturisty s kytarama na albech Deicide - 1990 a Legion - 1992). První zmínky o návratu AMON jsem zaznamenal někdy v létě 2011. Byl vypuštěn klip, který sliboval pořádnou řezničinu. Na webových stránkách se objevila nová trička a vše nasvědčovalo tomu, že stará mršina AMON je opět probuzena.

Album obsahuje devět zapáchajících skladeb. Jsou plné pravého brutálního death metalu v americkém stylu. Některé písně nechají vzpomenout na stará alba Deicide. Rukopis bratří Hoffmanů je jasně rozpoznatelný. Musím pochválit bicmena Mika, který odvádí neskutečně dobrou práci. Jeho bicí doslova zabíjí. Zvuk je, jak se dá u starých bardů předpokládat, jednoduše dokonalý. Vše odsýpá, jak má. Písně mají náboj, drive a některé nápady jsou opravdu hodně dobré. Bohužel u mě dochází chvílemi k tomu, že ztrácím u poslechu pozornost. Některé songy kolem mě prolítnou, aniž by ve mně vzbudiyi jakékoliv kladné nebo záporné emoce.

Oba bratři jsou se svými kytarami opravdu srostlí dohromady v jedno dokonalé riffující tělo. Vzájemně se perfektně doplňují. Inu bratři. Proti jejich dokonalé ekvilibristice nemám vůbec nic. Za sebe ale musím říct, že mám radši syrovější pojetí death metalu. Přátelé techničtějšího pojetí smrtícího kovu si budou určitě libovat a budou pravděpodobně navýsost spokojeni. Já se někdy v některých písních trošinku ztrácím. Možná je to ale moje chyba. Každopádně ani po čtrnáctidenním pečlivém poslechu nepřeskočila mezi mnou a novým albem Liar in Wait pověstná jiskra, která by mě donutila album pořádně vstřebat.

Nedá se samozřejmě říci, že by album bylo špatné. To zdaleka ne. Vše je, jak má být. Celá deska je dotažená k dokonalosti. A možná ta dokonalost mi na nahrávce trošku vadí. Mám raději trošku té špíny a hniloby. Více „nedokonalostí“. To pak pro mě nahrávky zlidšťuje a vnímám je o hodně lépe. AMON jsou na nové nahrávce Liar in Wait ve velice dobré formě. Je vidět, že si se vším dali opravdu hodně práce. Snažili se na album narvat co nejvíce nápadů, což je v některých písních trošku na škodu. Každopádně AMON jsou zpět a doufám, že se dočkáme i dalších alb.

Seznam skladeb:

  1. Among Us
  2. Eye of the Infinite
  3. Lash Thy Tongue and Vomit Lies
  4. Liar in Wait
  5. Reaching for Flesh
  6. Semblance of Man
  7. Sentience and Sapience
  8. Spat Forth from the Darkness
  9. Wraith of Gaia

Čas: 35:52

Sestava:

  • Brian Hoffman – kytara
  • Eric Hoffman – kytara
  • Mike Petrak – bicí
  • Jechael – zpěv, basa

http://amon.mobi/


Zveřejněno: 21. 10. 2012
Přečteno:
3599 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář