Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

REVOLTING – Hymns of Ghastly Horror CD 2012, F.D.A. Rekortz

Bojíte se rádi? Máte rádi horory? Nemyslím takové ty moderní, kdy je stvořena na počítači nějaká ta co nejděsivější příšera, která pak jí lidi. Myslím horory od mistrů ve svém oboru. Těšívávali jste se na půjčenou kazetu VHS s Carrie, Prokletím Salemu, Hřbitovem zvířátek nebo na Záhadu Blair Witch a nebo Evil Death? Máte rádi sérii legendárních filmů Psycho? Zdálo se vám někdy o Normanovi Batesovi a jeho matince? Znalci by asi doplnili tuny dalších slavných titulů. REVOLTING je kapelou, která se o téma hororů zajímá již od roku 2008. Jsou nosným tématem jejich textů. V oblibě mají hlavně filmy z 80. let.
 
Stejně tak jako ve filmech, tak i na deskách REVOLTING se to hemží zombie, vše je prosyceno krví, všichni nakonec zemřou. Akorát u hlavní postavy nemůže nikdo na konci filmu říci, jestli přežila. Bývá to většinou velice hezká blondýnka, která moc krásně ječí a má vám jí být líto. REVOLTING vydali letos již svoje čtvrté řadové album. Hlavní kapelník Rogga nedá dopustit, aby kapela sklouzla do obyčejné průměrnosti. Pořád dodává nepřeberné množství nových riffů a i na nové desce bublá a chřestí jako o závod.

Všechny písně se valí v death´n´rollovém tempu a Rogga do toho přednáší ty svoje nechutnosti. Jeho hlas můžete znát z Paganizer, Putrevore, Ribspreader apod. Na kytaru nebo basu hraje snad v každé druhé švédské kapele. Drtivý zvuk vznikal ve švédském EAP studiu. Album má vyjít i na vinylu. Obal se opět drží tematicky obsahu písní. Určitě ho nepřehlédnete. Nevím jak vy, ale já mám vždycky z figurín, které jsou na bookletu, divný pocit. Není to nic zase tak krvavého, ale člověk si je zapamatuje.

Začíná se zastřenou kytarou v The Mother of Darkness a pak do toho hned vletíte, jak puberťačka na první vesnické zábavě. Líbí se mi, jak se nad drtivým rytmem vždycky začne vznášet nějaká ta temná melodie. Dodává to písním nádech tajemna. Their Thoughts Can Kill vám zahvízdá s kytarou do ucha. Rogga má až blackový hlas a vše ubíhá rychlostí rozjetého vlaku. Ravenous Alien Spawn. Okolo vašich nohou se plazí malé žravé zombie. Litujete dne, kdy jste se narodili. Jedinou nadějí je optimistické sólo v této písni. Lair of the Black Queen chvátá dopředu rychle a zběsile. Škoda, že Revolting nekoncertují, šel bych si hned rád vymlátit palici. The Thing That C.H.U.D. Not Be. Tento song dýchá smutkem. Deptá to. Atmosféra beznaděje. Psychoplasmics je těžkotonážní vypalovačka. V hororu utíká oběť lesem. Celá strachy bez sebe. Lovci se blíží. Určitě už tušíte, jak to v tomhle příběhu dopadne. Nic příjemného. Prey to Katahdin. Švédský deathmetalový nářez ve své krystalické podobě. Stvořeno pro páteční pařbu. Kinderfeeder. Basa vám rozpůlí a opět slepí lebku na dvě půlky. Soundtrack k pořádné krvavé lázni. A na závěr řezničina The Hatchet Murders. Vzduchem létají sekáčky na maso a nože ostré tak, jako muzika z této desky.

Všechna alba od REVOLTING mi přijdou tak na stejné nadprůměrné úrovni. Hraje se tady klasika a hraje se velmi dobře. Album Hymns of Ghastly Horror mě baví poslouchat. Rád si občas pustím nějaký ten horor. A rád se budu určitě k této desce vracet. Zase mě Rogga přesvědčil, že umí. Jsem velmi spokojen a album si přímo užívám.

Seznam skladeb:

  1. The Mother of Darkness
  2. Their Thoughts Can Kill
  3. Ravenous Alien Spawn
  4. Lair of the Black Queen
  5. The Thing That C.H.U.D. Not Be
  6. Psychoplasmics
  7. Prey to Katahdin
  8. Kinderfeeder
  9. The Hatchet Murders

Čas: 36:52

Sestava:

  • Roger „Rogga“ Johansson – kytara, zpěv
  • Mutated Martin – bicí
  • Grotesque Tobias – basa


http://www.myspace.com/revoltingdeath


Zveřejněno: 07. 10. 2012
Přečteno:
3492 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář