Nejbližší koncerty
INSANIA

MASSACRE – Condemned to the Shadows EP 2012, Century Media Records

Ke mně se legendární deska From Beyond (1991) kapely MASSACRE dostala někdy na podzim roku 1992. Moc dobře si vzpomínám, komu jsem ten originál půjčil. Taky si moc dobře vzpomínám, že se tomuto mému „kamarádovi“ deska nelíbila. Nikdy jsi mi ji nevrátil, kámo!! Vím, že je to po těch dvaceti letech asi promlčeno, ale byla to jedna z nahrávek, která ovlivnila moje hudební cítění. Byl to totiž totální masakr. Nezbývá mi než si zakoupit reedici z roku 2011 od Earache Records. Ta je obohacena o čtyři bonusy a měla by být asi ve sbírce každého fanouška (a nejen toho, který byl okraden).

V MASSACRE se různě objevovali muzikanti, kteří v té době stvořili nebo se podíleli na zásadních death metalových albech této doby. Vzpomeňme jen na jejich působení v kapelách Death, Mantas, Obituary, Six Feet Under apod. MASSACRE tedy měli již od začátku své působnosti jasné předpoklady, že se stanou legendou. A opravdu se tak stalo. Přišli ještě s plnohodnotnou deskou Promise v roce 1996. Pak na dlouhých 17 let kapela skladatelsky spala. Jen v roce vyšla 2006 kompilace.

Až letos přišli MASSACRE s dvouskladbovým EP Condemned to the Shadows. Jedná se o takovou jednohubku, která má sloužit k upozornění, že kapela je zpět a v plné síle a má chuť připravit nové dlouhohrající album. Sice se již nezúčastnil zpěvák Kam Lee, který se nyní realizuje v kapele The Grotesquery (mimochodem letos vydali skvělé album). Byl nahrazen řvounem Edwinem Webbem, který trápil svoje hlasivky v kapele Diabolic. Jak už tomu tak bývá, tady se určitě rozdělí fanoušci na dva tábory. Jeden tábor bude kapelu rovnou zatracovat a na comeback nadávat a druzí si Webba oblíbí. Základ kapely, kytarista Rick Rozz a basák Terry Butler zůstal. Můžeme si tedy být jistí, že duše Massacre žije dál.

První skladba Back from Beyond (vzhledem k historii vtipný název) je jasným důkazem, že MASSACRE nejsou mrtvá kapela, která by jen chtěla na stará kolena vydělat nějaký ten dolar. Odsýpající, rychlý a valivý old school death metal. Ukazuje se, že Edwin byl dobrou volbou. Jeho hlas do muziky sedne jako první pivo po abstinenčním týdnu s tropickým počasím. Succumb to Rapture se mi líbí snad ještě víc. Jsou v ní použity thrashové prvky a to já hodně můžu. Florida vládne!! Staří pánové ukazují, že do starého železa ještě nepatří. Vše odsýpá, jak má a já si jen blaženě pomlaskávám. Duní to, drásá to, tepe to! Je tam všechno, co mám na death metalu rád. Zvuk je monstrózní!

Nikde se mi nepovedlo sehnat EP Condemned to the Shadows na cd. Zatím vyšel jen krásný vinyl. Nutí mě k zamyšlení se nad sebou samým. Asi si budu muset ten gramofon opravdu už pořídit (smích). Myslím, že tohle EP bude jednou sběratelský kousek. I když při mé dobrotě bych ho zase někomu půjčil a dopadl jako před dvaceti lety. Každopádně MASSACRE jsou zpět. Jejich nové skladby mi hodně chutnají a těším se na novou desku jako malej kluk. Staří si u Condemned to the Shadows určitě rádi zavzpomínají a mladí si případně doplní svojí učebnici death metalu. MASSACRE jsou zpět, přátelé!!

Seznam skladeb:

  1. Back from Beyond
  2. Succumb to Rapture

Čas: 08:03

Sestava:

  • Rick Rozz – kytara
  • Terry Butler – basa
  • Mike Mazzonetto – bicí
  • Edwin Webb – zpěv


http://www.reverbnation.com/massacreflorida


Zveřejněno: 16. 10. 2012
Přečteno:
3258 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář