Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

EMPATIC – Gods Of Thousand Souls CD 2011, Godz Ov War Productions – Polsko / Terrasound Records – Evropa

Kapela EMPATIC byla založena v prosinci roku 2005 na troskách dvou neznámých kapel zpěvákem Maciejem Rochaczewskim a basákem Włodzimierzem Małaszekem v Ostrołęku. Ostrołęka je větší město na severovýchodě Polska asi tak 120 km od Varšavy. V roce 2007 si kapela na vlastní náklady vydala své první (a vlastně i poslední) promo v počtu 500 ks a už o pár měsíců později si zahrála na svém prvním větším koncertě mimo rodné město. Během roku 2008 nahrála své první CD a začala pomalu vystupovat i mimo Polsko. Po nějakých dvou letech a výměně dvou bubeníků (od roku 2005) šli EMPATIC do studia, aby natočilI své druhé album Gods Of Thousand Souls, které bude k dostání po celé Evropě a později v elektronické podobě i Americe.

Takhle vypadá ve zkrácené verzi historie kapely. Že toho stihli málo nahrát, ale hodně odehrát, je asi zbytečné psát. Koho zajímají podrobnosti, nechť se podívá na jejich oficiální stránky, kde mají vše dopodrobna zdokumentované. Proč se ale kapela dostala za tak krátkou dobu tam, kde je, bude každému jasné, když si pustí jejich CD Gods Of Thousand Souls.

Hned od prvního okamžiku to chlapi vezmou pěkně zostra a po úvodní salvě bicích spustí kytary takový rytmický nášup, až máte pocit, že se mysl zastaví a mozek začne přijímat vibrace z beden s takovou intenzitou, že kdyby tohle CD někdo pustil na náměstí z tlampače, tak by do konce první skladby i ti největší odpůrci death, popřípadě thrash metalu pokyvovali hlavou uznáním. A věřím tomu, že u druhé by se spustil takový mosh pit, ve kterém by se všichni točili a běhali dokola, jako na koncertu. Jeden rytmus střídá druhý a to nenechá nikoho čekat na to, až ho v lidském mlýnku dostihnou ti za ním a tak z něj nadělají sekanou. Album je navíc vyšperkované skvělými sóly, které začnou přesně tam, kde by měly být a když jejich krátký život pohasne, najednou mizí v hlubinách a nám jen zůstává blažený pocit a úsměv na rtech, jak to všechno do sebe nádherně zapadá. Jenže zasnění nesmí být dlouhé, neboť kytary dávají další drtivý zásek a hrubý chraplák vše odstartuje nanovo.

Především šestý kousek s názvem Vs, ke kterému chlapi natočili oficiální videoklip, je náhul jak se na metalovou bandu sluší a patří. A když se v refrénu sedmé Maciej zeptá „tak co?“, nezbývá, než vyplivnout a s posledním dechem zařvat do třesoucího se reproduktoru tlampače, že teď to skončit prostě nemůže. To chlapi samozřejmě vědí, a proto bez nějakého čekání nahodí další udičku s názvem Dreamer, která obsahuje jedno s těch parádních sól a tím pádem je vymalováno. Pak už následují jen tři kousky, z nichž předposlední nese název samotné kapely a nutno dodat, že jí nedělá žádnou ostudu. Ba naopak. Tahle skladba obsahuje vše, co na Gods Of Thousand Souls najdeme. Od pestrých bicích a sólující kytary, až po srozumitelný hrdelní vokál. Poslední je předělávka písně Enola gay od britských Orchestral Manoeuvres in the Dark, která však zahraná v podání EMPATIC má stokrát větší drive, než originál.

Pokud jde o videoklipy, tak tahle parta má na kontě dohromady dva. První je již zmíněný oficielní ke skladbě Vs, druhý je live video ke skladbě The game. Obě videa najdete na jejich YouTube profilu.

Na závěr je nutné dodat, že Gods Of Thousand Souls je album, které sice není nijak přelomové, ale naservíruje vám poctivou dávku thrash/death metalu oháknutého do moderního zvuku.

Seznam skladeb:
  1. Green mile
  2. G. O. T. S.
  3. False frond
  4. The game
  5. Tomorrowland
  6. Vs
  7. So what?
  8. Dreamer
  9. Fulfilled dreams
  10. Empatic
  11. Enola gay

Čas: 47: 32

Sestava:
  • Maciej Rochaczewski – zpěv
  • Jaroslaw Śliwka – bicí
  • Jakub Bednarski – sólová kytara
  • Przemyslaw Cikacz – kytara
  • Wlodzimierz Malaszek – basa

http://www.empatic.com
http://www.myspace.com/empatic




Zveřejněno: 23. 09. 2012
Přečteno:
3488 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář