Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

OBSCENITY – Atrophied in Anguish CD 2012, Apostasy Records

Máte radši pravý nefalšovaný guláš od babičky, který je plný vepřového masa, cibule a pečlivosti, nebo bio guláš s tofu od své moderně vyhlížející kamarádky, který vařila s některou tou televizní celebritou? Do mě nikdo nedostane tofu ani násilím. Ochutnal jsem a bylo mi blbě. Obscenity uvařili poctivý death metalový guláš plný vybraných kousků masa, domácí cibule a koření. Podává se s pravými houskovými knedlíky. Budete ho sice jíst ještě radši další den pěkně uleželý s chlebem, ale zase si nezkazíte žaludek jako při některých moderních bio emo metalcore kapelách. Atrophied in Anguish je takovým gulášem pro death metalové gurmány, kteří se už nenechají oblbnout.

OBSCENITY se pohybují na evropské death metalové scéně od roku 1989. Jejich předchozí album Where Sinners Bleed doufám znáte. Byl to před šesti lety vynikající zásek. A i letos přišli s velice zajímavou kombinací amerického a evropského death metalu. Je sice pravda, že při prvních řekněme třech přehráních jsem album skoro odepsal. Nějak jsem se neměl čeho chytit. Dal jsem jim ale ze staré známosti ještě další šanci a vyplatilo se. Teď se nemůžu cdčka „zbavit“ a pořád mě něco nutí se k němu znovu a znovu vracet. Každým poslechem album roste a objevuji nové a nové vychytávky.

Z původní kapely zůstal jen bicmen (navrátil se do kapely po 11 letech!) a kytarista. Basák a druhá kytara jsou nováčci. Sázka na jistotu byl ale hlavně zpěvák Jeff. Ten na albu předvedl opravdu vynikající práci. Využívá hlas opravdu velice variabilně. Od poloh, kdy se podobá Fisherovi z Cannibal Corpse, až po Johna Tardyho z Obituary. Řve, kvílí, mrmlá a growluje, jako kdyby byl narvaný dynamitem. Některé nářezy jsou obohaceny až o heavy metalová sóla. Nudit se určitě nebudete. Zažijete desku plnou dynamiky, střídání rytmů, promyšlených riffů. Hraje se surově, drsně a bez slitování. Pro mě osobně je asi nejlepší písní otvírák Erase the Divine. To je píseň, která by s přehledem mohla být death metalovou hymnou letošního podzimu.

Skvělý je zvuk celé desky. Jsem sice po těch letech poslouchání metalu zvyklý na ledacos, ale málem mi byl protrhnut ušní bubínek. OBSCENITY si dali opravdu záležet a chuť jejich guláše si budete pamatovat ještě hodně dlouho. Budete se vracet do jejich kuchyně a budete si rádi plnit svoje sluchovody jejich ostrými a velmi chutnými songy. A co si budeme nalhávat, někdy je jeden vynikající guláš za týden lepší než sedm obědů týdně jen se samými „zdravými“ věcmi. Doporučuji si k poslechu otevřít ještě pivo své oblíbené značky a pak prožijete pravý gurmánský death metalový zážitek. Letos mi guláš od OBSCENITY opravdu chutná.

Seznam skladeb:

1. Erase the Divine
2. All You Can Kill
3. Athrophied in Anguish
4. From Heroic to Depraved
5. Swine to the Slaughter
6. Perfect Pain
7. Neurotic Frenzy
8. Diary of a Scapegoat
9. Monoistic Living
10. Hystarical Illusion


Čas: 37:30

Sestava:

  • Sascha Knust – bicí
  • Hendrik Bruns – kytara
  • Jeff Rudes – zpěv
  • Jorg Pirch – basa
  • Christoph Weerts – kytara


http://www.myspace.com/obscenitydeathmetal


Zveřejněno: 27. 10. 2012
Přečteno:
3270 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář