Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

FATHER BEFOULED – Revulsion of Seraphic Grace CD 2012, Dark Descent Records

Pocity, které jsem zažíval již od prvního poslechu novinky Revulsion of Seraphic Grace se dají přirovnat k otevřené ráně. Vytékající hnis, smrad a bolest. Samé nehezké věci, které nechcete už nikdy zažít. Budete si je pamatovat a když je přežijete, budete o to silnější. Skrz obvaz vám prosakuje krev. Deska je to opravdu hodně temná, převážně pomalu se valící vpřed. Podlazené kytary řežou do otevřeného zranění ve stylu „jediného“ pravého death metalu. Do mozku duní bicí. Basa tepe v rytmu srdce pumpujícího stále novou a novou červenou tekutinu.

Dokonale mohutný zvuk si hned oblíbíte. Monstrózní riffy, morbidní texty se FATHER BEFOULED učili u svých vzorů Immolation, Incantation, ale i třeba takových Disma. Vše je znesvěceno ve stylu 90. let, která byla pro death metal zlatým obdobím. Nečekejte žádné technické finesy. Riffy jsou sice jednoduché, ale kolikrát se budete po jejich poslechu muset oklepat od mrazení, co vám přeběhne po zádech. Bude to pro vás jako rána palicí na solar plexus. Každý milovník old school death metalu bude na vrcholu blaha. Samostatnou kapitolou je zpěvák Justin, který nad tou vší hnilobou kraluje. Opravdu záhrobní hlas. Growl a murmur, při kterém se vám napnou ušní bubínky k prasknutí.

Deska vyšla i na vinylu. S překrásným, ručně malovaným obalem. Bohužel nejsem vlastníkem gramofonu, tak mi zbývá jen obyčejné cd. I tady je ale booklet vyveden velice vkusně. Opět si uvědomíte, že mít originál má něco do sebe. Člověk pak získá ke kapele až osobní vztah. Jediné, co mě mrzí, je, že jsem kapelu pro sebe objevil až letos. Přitom hrají již od roku 2007. Vydali zatím tři alba a všechna se odehrávají ve stejném chorobném stylu. Líbí se mi, že kapela dobře ví, co chce hrát. Ultra old school death metal nejtěžšího kalibru.

Celková bezvýchodná atmosféra alba mě úplně pohltila. Chvílemi jsem měl opravdu pocit totálního zmaru. Cítil jsem pach spáleného masa. Vzpomínky mě zanesly do doby, kdy světu vládl americký death metal. Je nad temné slunce jasné, že se na této desce neboří mantinely stylu, ani se nevytváří nic nového. Vše už bylo dávno objeveno. Podáváno je ale v nejvyšší možné kvalitě a na zlatém podnosu zbroceném krví. Pořád mě fascinuje, jak je tato deska propracovaná až do posledního detailu. Mám chuť se k poslechu Revulsion of Seraphic Grace pořád vracet. Baví mě to. Skvělá deska, na které kapela ukazuje, že jí rozhovory se záhrobím nejsou vůbec cizí.

Seznam skladeb:

  1. Indulgence of Abhorrent Prophecies
  2. Irreverent Ascendancy
  3. Devourment of Piety
  4. Obscurance of Universality
  5. Desacrament
  6. Impetus to Angelic Descension
  7. Triumvirate of Liturgical Desecratin


Čas: 36:21

Sestava:

  • Jake Kohn – basa
  • Wayne Sarantopoulos – bicí
  • Derrik Goulding – kytara
  • Justin Stubbs – kytara, zpěv


http://www.fatherbefouled.com/
http://fatherbefouled.bandcamp.com/


Zveřejněno: 06. 10. 2012
Přečteno:
3384 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář