Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

DEGIAL – Death´s Striking Wings CD 2012, Sepulchral Voice Records

„Konzervací se rozumí úprava lidských pozůstatků zpomalující rozvoj posmrtných změn vyvolaných hnilobnými bakteriemi nebo hmyzem.“ Takto hovoří zákon o pohřebnictví. A protože je nutné zákony dodržovat, zakonzervovala svůj death metal skupina Degial někam do 90. let minulého století. A to přesně podle již dávno sepsaných požadavků. Kapela vznikla v roce 2004 a od té doby se zabývá death metalovou archeologií. Zatím mají na kontě jedno demo a jedno EP.

Již při prvním poslechu jsem si říkal, že tady to bude hodně smrdět sírou. DEGIAL hrají old school death metal vycházející ze samé podstaty metalu, kdy se ještě tolik nehrálo na škatulky. Totální špinavý underground, death řízlej blackem, chvílemi i thrashem. Všichni ctitelé staré poctivé práce si určitě povyskočí radostí. Oprašují se staré postupy jako vystřižené z Morbid Angel, Dissection, Possesed, Nile a samozřejmě hlavně švédské školy. Připadne vám, že smrt přestala na nějakou dobu pracovat a nemrtví si řádí dle libosti. Mají pořád chuť na nové a nové čerstvé maso. Oprášíte stará LP a budete porovnávat DEGIAL s dávnými nahrávkami. Vše včetně obalu, produkce, image je podřízeno prvopočátkům death metalu. Cdčko doslova v ruce zasmrádá hnilobou. Černočerný booklet prolézají skrz na skrz červi. Muzika chrastí, dupe po vás, mačká vám ušní bubínky. Po poslechu se cítíte jak zmuchlaný, mnohokrát použitý kus hadru.

Katastrofické melodie střídají strhující nadupané rytmy. Nahrávka je zahalena do černě temných riffů. Zpěvák H. Death je kapitola sama pro sebe. Hrne to celé svým hlasem ještě víc před sebou. Dodává všemu ten správný pocit totální blasfemie. Žádné zbytečnosti, klávesy, chorály, apod. na této desce nenaleznete. Jen death metal. Jen černou temnotu, ve které se kroutí chuchvalce přežraných červů. Už jste někdy přihlíželi exhumaci? Už jste někdy přemýšleli, co se stane jednou s vaším tělem? Ne? Tak už ani nemusíte. Poslechněte si Death´s  Striking Wings a veškeré vaše představy a nejasnosti budou rozprášeny nebo potvrzeny. Poznáte pravdu o smrti. Totální nihilismus. Poznáte, že v záhrobí se s nikým nepářou.

O desku Death´s Strinking Wings jsem zavadil náhodou na internetu. Ukázky jejich tvorby mě zaujaly natolik, že jsem se vydal po informační dálnici pátrat po dalších informacích. Všude jsem na ně slyšel jen samou chválu. Mně po pečlivém poslechu nezbývá nic jiného než se přidat. Pokud se stejně jako já rádi přehrabujete ve starém death metalu a zní vám líbezně hlavně staré nahrávky, pak se vám budou DEGIAL se svojí deskou líbit. Takhle bych si nějak představoval ten správný underground. Jsem navýsost spokojen a za sebe vám můžu Death´s  Striking Wings jen a jen doporučit.


Seznam skladeb:

  1. Eye of Burial Tempest
  2. Serpent´s Tide
  3. Swarming
  4. Chaos Chant
  5. Death´s Striking Wings
  6. Temple in Whirling Darkness
  7. Perpetual Fire
  8. Black Grave (The Gateway)


Čas:35:25

Sestava:

  • E. Forcas – bicí
  • R. Meresin – kytara
  • H. Death – zpěv, kytara
  • J. Megiddo – basa


http://www.myspace.com/degialdeathmetal


Zveřejněno: 26. 09. 2012
Přečteno:
3644 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář