Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

MALFEITOR – Dum Morior Orior CD 2012, Hellthrasher Productions

Představte si svoje nejhorší noční můry, jaké jste kdy zažili. Představte si, že se ráno probudíte a nevíte, co byla pravda a co sen. Tak udělal jsem to, nebo ne? Jsem toho schopen? Ptáte se sami sebe. Otázky ale zůstávají nezodpovězeny. MALFEITOR se snaží najít odpověď. Vytahují si k tomu ze skříní zapomenuté kostry a chřestí s nimi, jako to dělávali Entombed, Dismember, Entrails, Interment, Grave a mnoho dalších. Dum Morior Orior je jejich prvotina. Přitom hrají již od roku 1990. Muzikanti ale nejsou žádní nováčci. Už ukázali, co umí v kapelách jako Blood Mortized, Stigmata apod.

Texty, obal i muzika je temná jako nejděsivější sen. Někdy jsou takové sny k zbláznění. Možná vás zavřou zabalené ve svěrací kazajce. To ale jenom v případě, že Evropská unie zakáže švédský death metal. Zatím k tomu nedošlo, tak může baskytara drtit, kytara kvílet a bicí dunět. K tomu Mattias dodává prvotřídní záhrobní hlas. Už dlouho jsem neslyšel takový dobrý vokál. A když mu vypomůže v písni Psychosis Raquel Centeno blackovým skřehotáním, jsem na lopatkách.

Zvuk a mixáž probíhala ve Stockholmu v Sufficiently studiu. Dodává albu skvělý švih a tah na branku. Probudí ve vás nejtemnější myšlenky ze zákoutí mozku, o kterých jste ani nevěděli, že je máte. Vždycky jste si mysleli, že jste dobrými lidmi? Tak to vás po poslechu alba Dum Morior Orior přejde. Old school death metal je předkládán s obrovským citem pro věc. Ono se to asi jinak hraje, když jste součástí scény, máte stejně naladěné kolegy a kamarády. To se to pak tvoří brutální muzika.

Klasické rychlopalby jsou kombinovány s klidnými pasážemi. Deska obsahuje veškeré pravověrné atributy. Jste fanoušci old school death metalu? Pak musíte toto album mít! Máte radši techničtější death metal? Pak vás cd bavit asi nebude. Ve mně osobně takováto muzika vyvolává jen samé libé pocity.  Ve snech vídávám zombie. Hrají na nástroje nekompromisní surový death metal. Chorobné hymny plné násilí. Rány do palice. Máte touhu mlátit hlavou o zeď. Do žil se vám vlévá síla. Dostáváte chuť na pořádný flák masa.

Nevím, jestli právě spím, nebo bdím. Vím ale jistě, že album Dum Morior Orior mi proniklo do hlavy. Některé písně si zpívám (nebo spíš mumlám) v práci, když mi dává šéf kázání. Těšívám se domů, abych si mohl v klidu sednout, pustit si MALFEITOR na věži a uvést se do stavu mezi bděním a sněním. A užívat si ty chytlavé melodie. Jestli jste již od 90. let pohlceni death metalem, vřele vám toto album doporučuji.


Seznam skladeb:

  1. Conversation in Minor
  2. Beyond the Horrorizon
  3. When Last Breath Fades
  4. Exile From Sanity
  5. To Hell, Farewell
  6. Death, The Dead and Me
  7. Rolling with Corpses
  8. And the Sky Turned to Rage
  9. Psychosis
  10. Scenes From a Slaughterhouse
  11. Sojourn Hell


Čas: 41:58

Sestava:

  • Benny Moberg  – kytara
  • Mattias Parkkila – zpěv
  • Janne Rudberg Sjorkenfjall – bicí


http://www.myspace.com/Malfeitorswe


Zveřejněno: 30. 09. 2012
Přečteno:
3452 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář