Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

ECTOVOID – Fractured in the Timeless Abyss CD 2012, Hellthrasher Productions

Rány způsobené poslechem desky Fractured in the Timeless Abyss se jen tak nezacelí. Pořád mokvají. Nepomáhají žádné masti, obvazy ani zaříkávání. Někdo tvrdí, že jsou to stigmata. Jenže můžou být takové rány způsobené poslechem ultra old school death metalu? ECTOVOID ještě ke všemu svoji muziku notně koření evropským black metalem. Nezbývá mi tedy, než se s tím smířit. Ono to ani moc nebolí. Jen někdy, když dostanu znova chuť na poslech cdčka, nemůžu krvácení zastavit.

Hraje se tady ve stylu prvních desek Immolation, občas vylezou na povrch Autopsy a nemůžu si prostě pomoct, slyším někdy i Krabathor.  Po demu z roku 2011 se jedná o první desku. Vychází jak na CD nosiči, tak na LP verzi. Nahrávalo se analogově v Magnetic Audio studiu v Birminghamu. Birmingham jsou i spolu s Alabamou místa, odkud muzikanti pocházejí. Deska je vydána u polských Hellthrasher Productions.  Je vidět, že globalizace zasáhla i death metal. Z čeho jsem absolutně nadšen je cover od Christiny Gasperson. Takhle bych si nějak představoval death metalový obal.

Zvuk desky je správně undergroundově zahuhlaný. Rychlé kousky vhodné pro roztočení vlasů do vrtule se střídají s morbidními blackovými vsuvkami. Všemu pak vévodí hlas Chucka. Nevím, kde bere takovou hloubku, ale při prvním poslechu jsem nebyl schopen se soustředit na nic jiného, než na zpěv. Postupně jsem pak pronikl do struktury skladeb, které se sice z počátku zdají být lehce monotónní, ale pak přijdete na to, že to tak není. Po dalších posleších rozkryjete další a další vrstvy. Budete si připadat jako archeologové, kteří oprašují staré gramofonové desky. Opatrně odfouknete prach nanesený po těch letech. Vyjmete desku z obalu. Gramofon cvakne. Pak už to znáte.

Jenže já nejsem majitelem gramofonu. Bohužel. Mně nezbývá nic jiného, než rozložit krásný booklet, vzít do ruky cd, chvíli se pokochat. A pak už to taky znáte. Ectovoid na vás vyhrnou čtyřicet minut totální blasfémie. Budete zažívat inferno. Zlo začne zase vítězit. Budete spínat ruce a hlídat, jestli se vám také neobjeví krvavé rány na dlaních. Když objeví, nic si z toho nedělejte, nejste v tom sami. A možná je to jen sen, iluze, která vždy po poslechu cdčka zmizí. Ale kdo ví? S ECTOVOID není radno si zahrávat. Musíte se mít během poslechu pořád na pozoru. Vyplatí se to. Objevíte pak za hlukovou stěnou překrásné zkázonosné melodie.

ECTOVOID mě svojí první desku velice mile překvapili. Narazil jsem na ně díky doporučení jednoho kolegy, který je stejně postižen death metalem, jako já. Rád bych mu tím poděkoval. Doufám, že i vás záhrobní muzika této kapely zaujme, koupíte si cdčko a budete šířit jejich slávu do celého světa. Je mi úplně jasné, že odpůrci old school death metalu budou brblat. My ale víme svý. Tahle deska zabíjí!


Seznam skladeb:

  1. Transcend into the Moonless Night
  2. Shapeshifting Mass
  3. Dark Clouds of Consciousness
  4. Chewing Through the Membranes of Time and Space
  5. Splintered Phantasm
  6. Emanating Spectral Vapor
  7. Murmurs from Beyond
  8. Locked in Dismal Gaze
  9. Delusional and Disembodied

Čas: 40:47

Sestava:

Chuck Bryant  – basa, zpěv
Chris McDonald – bicí
Michael Stewart – kytara

http://www.facebook.com/ectovoid


Zveřejněno: 03. 10. 2012
Přečteno:
3386 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář