Nejbližší koncerty
LLYR

BINAH – Hallucinating in Resurrecture CD 2012, Dark Descent Records

Nízko nad zemí proletěl černý pták. Rozprostřel svá křídla a zakryl slunce temným závojem. Díval se shora na to lidské hemžení. Pokýval hlavou. Už je čas. A pustil z drápů trojici muzikantů z BINAH. Ti se oklepali z hrůzného zážitku. Vzali do rukou nástroje a začali hrát tóny děsivé tak, že lidem zaléhalo v uších. Černý pták smrti je pozoroval z holého stromu. Britské ostrovy jsou od té doby pro normální smrtelníky nepřístupné. Panují tam death (někdy až doom) metalisté Binah se svojí zatím jedinou deskou Hallucinating in Resurrecture. 

Ptáte se, jak je možné, že v roce 2012 vznikne takovéto dílo? Nevím. Ale už když jsem si pustil cdčko poprvé, byl jsem v šoku. Kdo to je? Kde se v té záplavě dnešní průměrné muziky vzali? Kapela vznikla v roce 2011. Letos vydala vůbec první album. Vyšlo na cd i vinylu. Nechápu, kam chodí pro ty neotřelé nápady. Jasně, řeči typu, že tam slyšíte Autopsy, Morbid Angel, Dismember, Grave, Bolt Thrower apod., neberu. To slyšíte dneska u všech kapel. Přestaňte tedy hledat, kde jste to slyšeli, sedněte si a poslouchejte. Stojí to za to. Muzika se má přece vnímat celým tělem! To ví přece každá pořádná metla už dávno, ne? Ale dost patosu! Jdeme na to.

Už při intru si budete říkat, že na světě to asi nedopadne dobře. Vtáhne vás do desky jako po másle. Budete netrpělivě čekat, co přijde. Morbid Obumbration na vás hned zachřestí. Epický úvod se pomalu rozjede. Jakoby vám někdo trhal nehty kleštěmi. Už vidíte toho posla smrti? Právě usedl u vás před domem na větev. A New Rotten Dawn. Ke svištící kytaře jsou občas doplněny pro atmosféru varhany. Nedá vám to a natřásáte se do rytmu. Opakující se zahryzlá kytara. Dvojkopáky to celé ženou dopředu. The Emissary. Otevíráte okno a pouštíte to zlo dovnitř. Stejně nemá cenu odolávat. Je to silnější než vy. Basa vše podmazává sice jednoduchou linkou, ale z této písně si ji budu pamatovat navždy. Absorption into the Unearthly. Od začátku do konce jste drceni přívalem totálního zmaru. Postavte se tomu čelem, jako by to byl váš poslední boj. Nářez, nářez, nářez! Eminence of the Sombre. Mašina je už je rozjetá. Máte pocit, že když nebudete pařit, zčernají vám a upadnou konečky prstů. Tohle je instrumentální ZLO! Hallucinating in Resurrecture. Drásají vás drápy té bestie. Trháte si vlasy. Absolutní epos. Zvedá se hejno černých havranů. Zpívá Ilia R.G. Žerete mu každé slovo a přes vaše rty odkapává text písně. Dissoulution. Napadeni běsy kvílíte a kdo se nehýbe, měl by vyhledat psychiatra. Nedovedu být ani chvilku v klidu. Bicí klepou, drtí. Smršť. Crepuscular Transcendence. Chvíle snění. Pomalu vstáváte. Kývete hlavou. Celý pokoj je poset černými ptáky. Natáčejí hlavu. Rozumí vám. Binah hrábnou do kytar a u stropu vám krouží hejno neslyšných křídel. Jak je to možné? Dneska jste přeci nic nepili a příznivci omamných látek také nejste. Buried Baptistry (outro). Je konec. Odlétli. Byla to vůbec pravda?


Musela mě vést ruka osudu (Boha, Satana, nebo já nevím koho), abych objevil, poslechl si a koupil cd Hallucinating in Resurrecture. BINAH mi sedli do nálady, vkusu, uší a ihned se zařadili do nejposlouchanějších letošních death metalových alb. Kdyby měli natočit jen tuhle jednu desku, stálo to za to, že se dali dohromady. Doufám, že spolu v britském undergroundu vydrží a budou dál vydávat takováto skvělá alba. Pořád sedím v úžasu u přehrávače. Nemůžu se vzpamatovat. Dopřejte si také epos o smrti. Dopadnete jako já.   

Seznam skladeb:

  1. Into the Psychomanteum (intro)
  2. Morbid Obumbration
  3. A New Rotten Dawn
  4. The Emissary
  5. Absorption into the Unearthly
  6. Eminence of the Sombre
  7. Hallucinating in Resurrecture
  8. Dissoulution
  9. Crepuscular Transcendence
  10. Buried Baptistry (outro)


Čas:48:30

Sestava:

  • A.Carrier – bicí
  • Aort – kytara, basa, klávesy
  • Ilia R.G. – zpěv, kytara, klávesy


http://www.reverbnation.com/binahband


Zveřejněno: 02. 10. 2012
Přečteno:
3298 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář