Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PAGANIZER – Into the Catacombs, CD 2011, Cyclone Empire

Co nás na tom pořád láká? Proč se pořád zajímáme o takovéto věci? Jenže smrt byla vždycky zahalena tajemstvím a vzbuzovala zvědavost. Doufám, že jste si dneska vzali veškeré náčiní! Kdo nemá lopatu, krumpáč a nadšení pro old school zbalené s sebou, měl by radši jít domů. Takový jedinec totiž tohle album neocení. Otvírání hrobů není žádná sranda a dokáží ho ocenit jen vyvolení. Je to smrtelně vážná věc. Tady se hraje ultra švédský death metal! Od začátku do konce to na vás PAGANIZER vysypou ve velké rychlosti. Rogga chroptí a vypadá to, že se už moc těší, až ho navštívíme v té staré zatuchlé kobce. Čeká na nás se svými kumpány. Brány do podsvětí jsou opět otevřeny.

Ještě že jsme vzali s sebou pivo. Aspoň spláchneme tu pachuť, která je cítit všude kolem. Basák se přehrabuje v hromadě kostí. Lebky se kutálejí na všechny strany. Kytara valí celou dobu pravý a ještě pravější death´n´roll. Občas zakvílí. To abyste si uvědomili, kde jste a proč jste tady. Jak víte, Rogga je zaangažován i v dalším spolcích jako The Grotesquery, Demiurg, Ribspreader. Nevím, jak to dělá, ale do všech kapel vnáší svým uměním jen samé parádní melodie. O bicích snad ani nemusím mluvit, ty hrnou vše dopředu s takovou vervou, že někdy nestíháte ani kývat hlavou do rytmu.

Cdčko má netypický oranžový obal.  Vyřádil se na něm Axel Hermann. I po roce na obalu pořád nacházím nové a nové skryté lebky, drápy, kosti a ostatní lahůdky, které mají zdobit každé solidní death metalové album. Měl bych jen jednu výhradu. Na zadní straně je napsáno jen dvanáct písniček a přitom na nosiči je jich třináct. Tady se vloudila malá chybička. Inu, stane se a třeba to jednou bude sběratelský kousek. Zvuk je jedním slovem zabijácký. Nahrávalo a mixovalo se u Ronnieho Bjorstroma v EAP. Bude vás to pořád nutit otáčet volume doprava a přidávat až na samou hranu snesitelnosti.

Předešlé album Scandivanian Warmachine mě tolik nevzalo. Zato Into the Catacombs mě dokáže již skoro rok pokaždé rozhýbat. Je přímo narvané energií, hnilobou a hlavně zabijáckými písněmi. Máte opravdový pocit, že jste s kapelou v nějaké staré kobce a hraje se jen pro vás. Přímo je i vás vidím v opuštěný zatuchlý místnosti. Rogga má jednu nohu ledabyle postavenou na lebce nějakýho starýho kněze. Sází tam jeden riff za druhým, do toho někde z paty tahá ten jeho chraplák a předává vám další a další písničky o smrti, nenávisti a podzemí. Na stropě se houpe na rezavém drátě stará žárovka, která občas problikává. Po stěnách stéká nějaká smradlavá tekutina. Aby ale nedošlo k omylu, není to jen bohapustý nářez. Album je přímo napěchováno melodiemi.

Osmý zápis PAGANIZER do učebnice švédského death metalu se vydařil na výbornou. Pořád mám chuť si tu desku zase a zase pouštět. I po roce rád beru do ruky lopatu a vydávám se na cestu do podzemních chodeb, do světa pod námi, kde nemrtví tancují na hudbu PAGANIZER. Mé otrlé uši si libují. Jestli jste příznivci tohoto stylu, nemůžete prohloupit. Tohle album patří do sbírky každého, kdo si rád zachřestí.


Seznam skladeb:

  1. Total Lovercraftian Armageddon
  2. Their Skin Suits Me
  3. Panzer Truck
  4. Wagrattor
  5. The Carrion Parlor
  6. Winter of Disembowelment
  7. Cadaver Earth
  8. Frontier Cthulhu
  9. Ragnarok
  10. At the Helm of Naglfar
  11. A Bullet in the Head (For the Undead)
  12. The Paganizer
  13. Into the Catacombs

Čas: 43:53

Sestava:

  • Rogga Johanson – zpěv, kytara
  • Jocke Ringdahl – bicí
  • Anders Wrisheim – basa
  • Andreas Carlsson – kytara


http://www.myspace.com/paganizerband


Zveřejněno: 07. 09. 2012
Přečteno:
3516 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář