Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

TORMENTED – Graveyard Lust MCD 2012, War Anthem Records

Říká se, že nejhorším živlem je voda. Při povodních a tsunami se dostane všude. Ničí vše živé i neživé. Ale není to pravda. Nejhorším živlem jsou TORMENTED . Moje první setkání s touto kapelou proběhlo v roce 2009, kdy vydali desku Rotten Death. Už tenkrát jsem si po poslechu připadal, jako když člověk vstává v pondělí do práce po třídenním tahu. Hlava bolela, v ústech jak v polepšovně, na zádech pot smrdící podle druhu vypitého alkoholu. Co jsem to jenom včera dělal? Je to pak divný pocit, když mi dojde, že jsem jen doma v klidu a střízlivý poslouchal cd od TORMENTED.

Celé EP se odehrává v rychlém tempu. Nechá vzpomenout na kapely jako Autopsy, Nihilist, The Rotted. Samozřejmě jsou cítit vlivy kapel, v kterých basák s kytaristou hráli. A nejsou to žádná polozapomenutá jména. Myslím, že Marduk, Edge of Sanity, Facebreaker, Scar Symmetry mluví za vše. Všech šest písní je ničivých, špinavých, hrubých. Žádné zbytečnosti. Jde se přímo na věc. A to přímo od podlahy.

Třeba takový song Sacrifice the Dead budete řvát cestou z hospody. Budete křičet do noci. Třeba vás okřikne nějaký bdělý důchodce, nebo kolega z Kolbenky, co musí taky ráno vstávat, ale vám to bude úplně jedno. Z celého EP je cítit beznaděj, totální destrukce. Už přes týden si říkám, že bych mohl taky začít poslouchat něco jiného. Jenže to nějak nejde. Jsem chycen a pohlcen. Při příchodu domů zase dostávám chuť. Dostává mě zvuk. A to mám jen obyčejné cd. Myslím, že každá z 480 kopií nahraných na LP musí znít ještě lépe.

Při poslechu Graveyard Lust neumím být v klidu. Musím se hýbat, pít pivo, pařit. Co jsem zjistil, nefunguje to jenom na mě. Kamarád death metalista mě proklíná, že se poslední dobou nějak nevyspí. Prý do noci poslouchá TORMENTED. Jasně, některé riffy jsou až primitivní. Dread taky není bůhvíjaký zpěvák. Jenže všechny drobné nedokonalosti jsou vyváženy obrovskou energií. A vůbec, je to tam! Šlape to! Hněte to! Dává to! Jdu si cd pustit znovu.

Seznam skladeb:

  1. Graveyard Lust
  2. Revel in Blood
  3. Slowly Twisted to Death
  4. Sacrifice the Dead
  5. Sick in the Head
  6. Horror of the Faceless Dead

Čas: 24:57

Sestava:

  • Roberth Karlsson  – basa
  • Jocke Olund – bicí
  • Claes Holmberg – kytara
  • Dread – zpěv, kytara


http://graveyardlust.wordpress.com/


Zveřejněno: 31. 08. 2012
Přečteno:
3514 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář