Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

BESATT – Tempus Apocalypsis CD 2012, Witching Hour Productions

Dva roky spali v černých rakvích. Okolo visely obrácený kříže, chřestily řetězy a plál černý oheň. Letos se vzbudili a vydali se na další rouhačskou misi. Nahráli novou desku Tempus Apocalypsis, kterou si kněží ve Vatikánu asi pouštět po ranní modlitbě nebudou. Je totiž plná protikřesťanských textů, chrlení zla, nenávisti a hanobení Ježíška. Je tedy vše při starém. BESATT jsou dneska již legendou a patří k vývoznímu artiklu blackového Polska. Jsou tak ortodoxní, jak jen to může být.

Nové album Tempus Apocalypsis mi přijde ještě rychlejší a agresivnější, než předešlá alba. Jejich pravověrný black metal je notně řízlý thrashem (což já oceňuji). Letos rychlost opravdu vítězí. Tedy samozřejmě spolu s Antikristem. Viděl jsem je hrát letos naživo v Plzni na Deadly Storm a moc mě neohromili, přišli mi unavení. Zato z desky mě přímo rozsekali. Je plná energie a zlo z ní cítím přímo fyzicky. Mám rád jejich způsob uchopení black metalu. Možná mě staří fanoušci ukamenují, ale mně se dokonce líbí za mikrofonem víc Beldaroh než Fulmineus. Budiž mi ale odpuštěno, nejsem ortodoxní black metalista.

Musím do nebe (nebo spíš do pekla) vychválit zvuk z Hertz Studia. Rozvíří v místnosti, kde album posloucháte, vše do větrné smršti. Budete se chvílemi modlit (už zase, fuj!), aby poltergeisti neexistovali. Hodně k tomu přispívá bubeník Devastate, který má místo rukou lopatky větrného mlýna. Obdivuhodný výkon. Některé sypačky jsou až na hranici lidského chápání. Při listování nádherným bookletem zjistíte, že tentokrát nechal Beldaroh prostor pro skládání i kytaristovi Deadlightovi. Celá deska jako by byla díky novým muzikantům polita živou (uff, zase blbnu, správně má být mrtvou!) vodou.

Besatt jsou dnes bezesporu legendou. Táhnou tu káru plnou špíny, zloby a zatracení přes dvacet let. Mohli by v klidu žít jen ze svého jména. Mohli by si už jen ležet v těch svých rakvích a pořád by si lidé jejich alba kupovali. Jenže jim to asi nestačí. Pořád je něco nutí kázat znovu a znovu další zlo. A letos se jim to opravdu povedlo. Možná se budu teď trošku rouhat, ale jestli je v Čechách true black metalista, který nemá jejich cdčko, tak by se měl nad sebou zamyslet. Takže se všichni okultisté a nihilisté koukejte zvednout a jděte si ho koupit. Besatt jsou na nové nahrávce ve skvělé formě


Seznam skladeb:

  1. Seals of Hate
  2. Trumpets of Desecration
  3. Fallen
  4. There…
  5. War Gathering
  6. Seven Great Plagues
  7. Queen Babylon
  8. The Prophecy
  9. The Final Battle

Čas: 37:47

Sestava:

  • Beldaroh  – basa, zpěv
  • Devastate – bicí
  • Deadlight – kytara


http://www.besatt.net/


Zveřejněno: 11. 09. 2012
Přečteno:
3416 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář