Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

TORTURE DIVISION – Satan, Sprit och Vald MP3 2012, vlastní náklad

Možná si budete říkat, že jsem se asi zbláznil. Já vím, je to divný psát recenzi na třískladbové demo. Jenže ono je to s kapelou TORTURE DIVISION těžký. Oni vlastně ani normální alba nevydávají. Vždycky když nahrají tři až čtyři písně, vydají je jako demo, které ještě ke všemu dají volně ke stažení na svých stránkách. A jednou za čas je nahrají jako kompilaci na CD. To zatím provedli jen dvakrát (v roce 2009 a 2010), ale kompilace jsou to opravdu luxusní. Krásné obaly, skvělé provedení. Letos zatím uveřejnili jen tři songy.

Kapela se skládá ze tří starých švédských vlků. Prošli si kapelami jako Vomitory, Grave, The Projekt Hate MCMXCIX, Entombed a mnohými dalšími. Je tedy doufám, že je každému jasné, o co tady jde! To víte, že o starý dobrý death metal. K dnešnímu dni stvořili a vyplivli na světlo boží nahuštěných 27 písní s údernými bicími, svištícími kytarami, chřestícími baskytarami a chorobným vokálem. Přijde mi, že vše je jemně opepřené nesmrtelnými Motorhead. Co si víc vlastně může člověk přát? Věděl bych jen o jedné věci a to o dobrém pivku. To se dá ale koupit skoro všude. Dobrý death metal umí málokdo.

Vždy nahrávají a mixují u Dana Swana. Ten jim dodá pokaždé ten správný zvuk. Některé písně jsou zpívané v rodné švédštině, což těmto songům dodává ještě větší drive. Je vidět, že tahle kapela hraje hlavně pro radost z muziky jako takové. Můžu s klidem říci, že i když působí na scéně teprve pět let, již patří mezi současnou první ligu švédského death metalu. Vše zní vždy dynamicky, nadupaně a musí to rozehřát i studenou Němku.

Líbí se mi i grafika obalů jednotlivých demáčů. Jsou také ke stažení zdarma. Nic tedy každému nebrání v tom udělat si vlastní cd. Je doufám jasné, že se pak sluší kapele za to poslat těch pár euro, když už se vším měli takové práce. Případně se dají objednat i jejich dvě kompilace. Jsem jejich hrdým majitelem a vřele doporučuji, budete je protáčet v přehrávači hodně dlouho. Já měl s poslechem TORTURE DIVISION problém jednou v tramvaji. Se sluchátky na uších jsem náhle zjistil, že na mě všichni koukají, jako bych byl blázen. Já si zvesela v pět ráno cestou do práce mával hlavou zcela pohlcen severskými písněmi. Ani jsem o tom nevěděl. Tak asi možná fakt budu muset zajít k nějakému specialistovi (smích). Jenže kterej psycholog poslouchá death metal, že jo?

Jestli jste tedy příznivci starého valivého death metalu ze Švédska, vyzývám vás! Stahujte, vypalujte a šiřte slávu TORTURE DIVISION dál! Zaslouží si to.

Seznam skladeb:

  1. Cirkelstyrk
  2. Otukt
  3. Satan, Sprit och Vald

Čas: 09:03

Sestava:

  • Tobias Gustafsson  – bicí
  • Lord K. Philipson – kytara
  • Jorgen Sandstrom – zpěv, basa


http://www.torturedivision.net/


Zveřejněno: 05. 09. 2012
Přečteno:
3371 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář