Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

DECAYING – Encirclement, CD 2012, Hellthrasher Productions

Válečná tématika byla vždy jedním z oblíbených témat v metalu. Když pominu fantasy bojovníky a black metalisty, kteří jsou vlastně pořád připraveni k boji a bojují proti všem, jsou zde ještě kapely jako Asphyx, Bolt Thrower, Hail of Bullets apod., které zachycují války z jejich odvrácenější strany a zaměřují se více na drsnou realitu. Touto cestou se vydala i mladá finská kapela fungující od roku 2010. A musím říci, že i přes svůj opravdu mladý věk si nevedou vůbec špatně. Někdy sice dojde k tomu, že si říkáte, že jste nějaký motiv nebo melodii někde už slyšeli, ale to je dnes problém i u kapel, co hrají několik desetiletí.

Líbí se mi přístup kapely. S obalem, zvukem i produkcí si dali opravdu práci. Vše si připravili a nahráli doma a pak mixovali ve finském Soundlouhos studiu. Album má ten správný old school náboj. Velice oceňuji celkové nadšení pro věc. Drive tahle deska opravdu má. Některé slavné kapely přežívající dnes jen z podstaty by jim mohly závidět. Na obalu je stylově voják v zákopu. Všude okolo válečná vřava. Na začínající smečku je provedení cd opravdu skvělý výkon.

Deska je jednu hodinu dlouhá. Kapela se opravdu vyřádila. Všechny písně mají jasné kompozice. A protože metal byl vždy o vyjadřování emocí, tak musím konstatovat, že na této desce emoce vyloženě stříkají na všechny strany. Hodně tomu napomáhá zpěv Matiase. Zabarvením hlasu se v některých pasážích hodně podobá Martinovi z Asphyx. Není to ale vůbec na škodu. Válka je z této desky cítit na sto honů. Tady se hraje starý dobrý poctivý death metal!

Začíná se chladným intrem. Pak se ihned spustí smršť kulek v Operation Citadel. Jede se pak celou desku v podobném duchu. Strhující deathové nářezy se prolínají s klidnými doomovými pasážemi. Muzikanti jsou zjevně talentovaní. Trošku ale přecenili svoje schopnosti. Celou desku jim nápady nevydrží. Respektive vydrží, ale nejsou pořád tak skvělé. Některé momenty si budete neustále opakovat a přehrávat do zblbnutí. Budou ale i chvíle, kdy budou vaše myšlenky cestovat jinam. Dávejte si na DECAYING v budoucnu pozor! Jsou na velice dobré cestě nahrát brzy nějakou nezapomenutelnou desku. Potenciál na to určitě mají.


Seznam skladeb:

  1. Intiation
  2. Operation Citadel
  3. From the Cradle to the Grave
  4. Artillery Barrage
  5. Battle of the Somme
  6. Conclusion
  7. On the Path of Subjugation
  8. The Hell of Verdun
  9. Public Enlightenment
  10. The Rising Sun

Čas: 01:06:04

Sestava:

  • Matias Nastolin  – zpěv, kytara, basa
  • Benjam Lahdenpaa – bicí
  • Henri Hirvonen – kytara


http://www.myspace.com/decayingofficial


Zveřejněno: 10. 09. 2012
Přečteno:
3417 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář