Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

INTERMENT – Into the Crypts of Blasphemy CD 2010, Pulverised Records

Asi se ptáte, proč recenzuji cdčko dva roky staré. Jenže v našem českém rybníce se této kapele nedostává skoro žádné pozornosti. Přitom je to škoda, patří dnes již k legendám. Kapela jakoby hrála a žila ve stínu svých slavnějších švédských kolegů. Možná je to tím, že první řadové album nahráli až v roce 2010. Do té doby vydali jen pár demáčů a jedno splitko. Přitom na INTERMENT narazíte při každém druhém rozhovoru, článku či odkazu v recenzi, která se jen dotkne švédské scény. Muzikanti hrající v této kapele jsou také zaangažováni v dalších smečkách jako jsou Demonical, Centinex, Uncanny apod. Tedy nedá mi to a musím o téhle grupě napsat.

A co nám vlastně INTERMENT přináší za nahrávku? Muziku, která se samozřejmě pohybuje v jasných mantinelech švédského chrastícího death metalu. Patří k opravdu pravověrným. Stylový obal jim vytvořil Rafal Kruszyk, nahrávalo se ve studiu Erebos. Vše je zaznamenáno i na LP. Těch byl ale vydán limitovaný počet a již dnes jsou dle mých informací cenným sběratelským kouskem.

Zavřeni přes 20 let v kryptě, vylezli opředeni pavučinami staří harcovníci INTERMENT na světlo boží a přinesli devět songů o smrti, násilí, zkáze a zatracení. Chřestí poctivě, s láskou a pečlivostí. Devadesátá léta se ozývají mohutně, někdy zběsile, někdy nechají vyniknout pomalejším melodiím. Procházejí okolo starých suchých stromů, co bývají na hřbitovech. Rozšlapají zbytky starých květin, co tam zbyly po pozůstalých. Postaveni mezi polorozpadlé náhrobky, chrchlají svoje texty o smrti, záhrobí a nenávisti. Každá píseň má svoji jasnou stavbu a melodii. Budete si je pamatovat i po dalších dvaceti letech. Ucítíte pach hnijícího masa. Budete muset do cdčka pronikat pomalu a s úctou. Ze začátku vám možná přijdou písně hodně podobné. Po vícero posleších začnete rozlišovat jednotlivé nuance. Teprve pak oceníte morbidní krásu této desky. Užijete si mírou vrchovatou.

I po dvou letech dostávám na tohle cd občas chuť. Mám ho na místě ve skříni, abych ho mohl vždy pohodlně najít a mohl si pustit mrazivý švédský death metal. Těším se na podzim. Dodá poslechu tu správnou atmosféru. Otevřu si pivko. Usadím se a nechám se unášet. Večer, až bude šero, se půjdu projít na nejbližší hřbitov. Jsem rád, že mám tuhle desku ve sbírce.

Seznam skladeb:

  1. Eternal Darkness
  2. Torn from the Grave
  3. Dreaming in Dead
  4. Stench of Flesh
  5. Where Death Will Increase
  6. Sacrificial Torment
  7. Night of the Undead
  8. Morbid Death
  9. The Pestilence

Čas: 36:08

Sestava:

  • Martin Schulman – basa
  • Kennet Englund – bicí
  • John Forsberg – kytara
  • Johan Jansson – kytara, zpěv


http://www.interment.se/


Zveřejněno: 28. 08. 2012
Přečteno:
3622 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář