Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BLOOD RED THRONE – Brutalitarian Regime CD 2011, Savared Records

Metalová mapa Evropy je poměrně jasně rozdělená. Norsko je blackové, Německo heavy a pagan, Švédsko hobluje ten svůj death metal, Poláci do deathu mixují black a o Češích radši pomlčím, abych si nenaběhl. Samozřejmě to nemusí být pravidlo. Jedním z těch, kdo od roku 1998 porušují zavedené představy, jsou BLOOD RED THRONE. Jsou sice z Norska, ale hrají death metal. Mají svůj místní black ale tak v krvi, že ho do všech desek notně přidávají.

Všichni členové kapely nejsou žádní nováčci. Jejich jména se objevovala i v grupách slavných jmen jako jsou Fetus Stench, Emperor, Satyricon apod. Moc dobře tedy vědí, jak na to. Na zatím poslední desce Brutalitarian Regime do vás nahustí pořádnou porci zlostných písní. Nenávist z nich cáká na všechny strany. Když bych dal na pomyslnou misku vah death a black metal, tak na desce zazní více death metalu. Muzika je promyšlená. Je dáván důraz na jednotlivé melodie, rytmy. Sypající se bicí a rubanice jsou zařazovány s citem. V průběhu přehrávání cdčka se nebudete ani na chvilku nudit.

Mixovalo se ve studiu Deadline. Jinak byly jednotlivé nástroje a zpěv nahrávány v Peis studiu, Casa Casperens Studiu a Mayhem Music studiu. Zvuk je exkluzivní. Rozdrtí vám dutinu lebeční než se nadějete. Obal na mě působí vcelku zajímavě, ale nějak jsem nepochopil, co má znázorňovat (smích). Co mě nadchlo, je hlas Valda, který nás celým albem provází. A to jak v deathovém murmuru, tak občasném blackovém skřehotu.

Na albu je devět smrtonosných písní a jeden velice povedený cover od Pestilence. Při poslechu vám budou pulsovat ušní bubínky a někdy kolem druhé písně dostanete chuť na pořádně krvavý steak. Vše je velice intenzivní s perfektní produkcí. Líbí se mi, jak si Blood Red Throne hrají s náladami a emocemi. Není to tedy jen skvěle odvedená práce, ale cd má tu svoji správnou černou prohnilou duši. Po několika prvních posleších budou muset některé z vás odvézt na transfůzi krve. Budete jejich death metalem prolezlí skrz na skrz a slabším povahám se udělá nevolno. Budete mít zkaženou krev.

Jsem rád, že jsem loni zaměřil svůj evropský metalový kompas zase jednou do Norska. Už přes rok se pravidelně vracím k poslechu. Album je tedy již prověřeno časem a i v kontextu doby dnes plně obstojí. Není to sice žádná přelomová práce, ale pořád mě baví Brutalitarian Regime poslouchat. Jestli máte rádi death metal  s norskou příměsí, neváhejte a určitě do toho jděte.  


Seznam skladeb:

  1. Brutalitarian Regime
  2. Graveworld
  3. Trapped, Terrified, Dead
  4. Eternal Decay
  5. Game sof Humiliation
  6. The Burning
  7. Proliferated unto Hemophobia
  8. Melena
  9. Parnassian Cacoepy
  10. Twisted Truth (Pestilence cover)

Čas: 41:26

Sestava:

  • Erlend Caspersen – basa
  • Ivan „Meathook“ Gujic – kytara
  • Emil Wiksten – bicí
  • Vald – zpěv
  • Dod – kytara


http://www.myspace.com/bloodredthrone666


Zveřejněno: 27. 08. 2012
Přečteno:
3363 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář