Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

AURA NOIR – Out to Die, CD 2012, Indie Recording

Rozčísnou vám pěšinku sekáčkem na maso. Pořád budete napnutí, s jakým nářezem zase přijdou. Špinavý black/thrash vás uzemní od první písně. Budete sedět s otevřenou pusou a budete si mumlat pod vousy nějaké nesmysly. Tohle není muzika pro jemné povahy. Tady se hraje pro drsňáky, co snídají chilli a k obědu trhají zuby syrové maso. První bourání masa bylo provedeno v Norsku v roce 1993. Kapela přežila až do dnešních dnů a pořád nám předkládá s každým následujícím albem další porci pořádného hluku.

Cd obsahuje pouhopouhých osm písní, které jsou ale poskládány s krásně zvrhlou přesností. Takže album od začátku do konce graduje. Obal je jednoduchý. Nějaké ty kostry, sem tam lebka. Tak jak to má být. Vše se odehrává v rychlém tempu. Nevydechnete si ani na chvilku. Písně jsou romanticky morbidní. Přehrávat si je budete při každém porcování masa pro nedělní oběd. Pokud jste vegetariáni, můžete naporcovat něco ostřejšího, třeba výše zmíněné chilli papričky.

Minulé album Hades Rise bylo nahráno v podobném duchu a od roku 2008 provázelo mé sluchovody velmi často. Co my jsme se spolu naporcovali řízků (smích)! Zvukově je vše zabaleno do osmdesátkového  stylu metalu, kdy se ještě škatule tolik nerozlišovaly. Produkce je opět parádní. Není si opravdu na co stěžovat. Vše šlape jak má.

Dovedu si představit nějaký totálně undergroundový klub pro tak padesát lidí, kdy budete kapele koukat pod prsty, spousty piva. Myslím, že by to mohl být parádní koncert, po kterém byste minimálně tři dny neslyšeli a bolely by vás i svaly, o kterých nevíte, že je máte. Mám rád tu jejich nevázanost a nespoustanost. Je jasný, že se chvílemi trošku vykrádají, ale vadí to někomu? Mně určitě ne. Není to deska pro posluchače, kteří sledují každičký tón a počítají muzikantům doby. Je to rebelie. Je to masakr na pročištění hlavy. Nic víc, nic míň. Kdo to ale dokáže takhle dobře podat?

Odkládám sekáček na maso. Člověka tahle práce poměrně vyčerpá. Kytary to do mě praly něco přes třicet minut. Což už je pro člověka fyzický výkon. A když k tomu ještě máváte sekáčkem na maso, je toho na jednoho opravdu moc. Bicí se mnou drtily kosti nebohého zvířete, co bude k obědu a basa duněla paličkou naklepávaného masa. Mám ruce od krve. Jsem unavený, ale šťastný, že jsem to dokázal. AURA NOIR vás zase dostanou!

Seznam skladeb:

  1. Trenches
  2. Fed to the Flames
  3. Abbadon
  4. The Grin from the Gallows
  5. Withheld
  6. Priest´s Hellish Friend
  7. Deathwish
  8. Out to Die

Čas: 32:37

Sestava:

  • Aggressor – kytara, zpěv
  • Apollyon – zpěv, basa, bicí
  • Blasphemer - kytara

http://www.auranoir.com/


Zveřejněno: 19. 08. 2012
Přečteno:
3269 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 08. 2012 13:40 napsal/a Asphyx
ano
Dokonce bych řekl, že bych dnes dal možní ještě o jeden bod navíc. Spolu s letošními Desaster nejlepší ze špinavo thrash/black ranku.
31. 08. 2012 12:35 napsal/a Opat
...
Apollyon a jeho skvadra neuhnuli ani o píď ze zajetých kolejí, což je v tomto případě jedině dobře. Ten špinavý black/thrash jim totiž zatraceně svědčí. S hodnocením souhlas.