Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

Odpovídá Jirka (kytara).

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla během podzimu 2008, kdy se konečně zkompletoval několik měsíců starý projekt 3 jejích původních členů. Změna názvu z původních Damneed na Strip Dolls pak proběhla o Vánocích 2011 a jejím důvodem bylo hlavně velké množství předešlých personálních změn. S novým jménem jsme chtěli odstartovat novou, pohodovější éru kapely, což se nám zatím daří. Název Strip Dolls může každý uchopit po svém. Komu by se nelíbily svlékací panenky, může si představit třeba panenky pod vlivem LSD:) Prvotním impulsem pro vznik kapely byla snaha začít tvořit a budovat něco smysluplného a zároveň dělat brajgl v oficiálnější formě...

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Jirka – věk 21, jako jediný v kapele působí od původního projektu, z něhož vznikla, je absolventem ZUŠ (klarinet) – zde také členem orchestru, na kytaru hraje cca 5 let
  • Miquel – věk 20, dříve člen několika různých bezejmenných projektů, na bicí hraje cca 6 let
  • Špek – věk 22, začínal v kapele ThunderFuck, během loňska hrál také v Head Down, na el. kytaru hraje od 15 let
  • Kimi – věk 23, působila v kapele Chiara in Tears (spolu s bratry Janíčkovými z rádia Kiss Proton), zpívá od 1. třídy (9 let byla členkou školního sboru:)
  • P. Woody – věk 23, na baskytaru hrál dříve v kapele ThunderFuck, dále ve 3 dalších projektech, začátkem roku 2011 u nás vyměnil baskytaru za mikrofon, muzice se věnuje od 17 let
  • Poli – věk 20, v kapele působil krátce už na podzim 2009, poté zas od léta 2011, na basu hraje 5 let

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku 3 nových songů jsme pořídili u našeho kamaráda a zároveň velkého „hudebního guru“ Franty Pelíška. S nahrávkou jsme bez výjimky všichni spokojeni, ačkoli jsme sami sobě přitížili stanovením termínu, do kdy musela být venku. Díky tomu jsme nemohli některé nápady ještě víc rozpracovat. Reakce na nahrávku jsou ale vesměs pozitivní, což je pro nás nejdůležitější. CD jsme udělali v množství 50 ks, přičemž jeho cena je 30 Kč. V tuto chvíli jsou téměř všechna cédéčka vyprodána.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Dříve jsme měli všechny texty v angličtině, v poslední době se ale zaměřujeme spíše na češtinu, a to hlavně z důvodu větší sdělnosti a srozumitelnosti. Částečně je to také proto, že jsme se námětově posunuli i k ulítlejším věcem, jako jsou třeba Santovo noční můry nebo plyšový medvídek nacpaný konopím. Každý pochopí, že tady by angličtina jednoduše nebyla na místě. V některých skladbách zároveň kombinujeme angličtinu s češtinou (refrény vs. sloky). Jakým směrem se budou vyvíjet texty do budoucnosti, ukáže až čas, my necháváme v tuto chvíli vše otevřené.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem obalu CD, který slouží momentálně i jako naše logo, je náš bývalý zpěvák a zároveň náš kamarád Diego, který jakožto výborný grafik pracuje pod hlavičkou nově se rodící firmy Impresscore. Zároveň s ním a touto firmou do budoucna plánujeme i vytvoření nových webovek. Prezentaci kapely prostřednictvím kvalitní grafiky považujeme pochopitelně za hodně důležitou.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Vzorů a zdrojů inspirace máme fakt hodně a to hlavně z toho důvodu, že každý z nás poslouchá trochu něco jiného. Oslovuje nás opravdu široká škála stylů od rock´n´rollu, blues, přes punk, metalcore, rapcore, až po elektroniku. Samozřejmě existují i kapely, na kterých se shodneme bez ohledu na to, kam to každého z nás táhne více. Mezi ně patří např. Avenged Sevenfold.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme neposílali nikam a v podstatě nás to ani nenapadlo. Songy jsme točili hodně krátce po opravdu radikální změně sestavy, tedy ve chvíli, kdy z celku nešlo ještě vyždímat 100 % toho, co půjde dejme tomu o jeden nebo dva roky déle. Hlavním účelem nahrávky bylo ukázat, že po dlouhé době znovu fungujeme tak, jak by každá kapela fungovat měla. Zároveň jsme chtěli nastínit, jakým hudebním směrem se chceme ubírat dále. To se nám snad podařilo, takže už příště se třeba posuneme o level výš a zaměříme se i na firmy:)

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

V tuto chvíli máme za sebou okolo 40 koncertů. Rádi vzpomínáme např. na naše první vystoupení na klatovské Střelnici, kde jsme byli jedna z předkapel Znouzectnosti. V posledních měsících nám asi největší radost udělal prosincový koncert v Plzni v Divadle pod lampou. To byla v mnoha ohledech hodně povedená akce:)

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Stojíme nohama na zemi a dobře víme, že je těžké se prosadit už jen v rámci regionu, natož pak v celé republice s tím, že bychom si mohli dovolit dobývat zahraničí. Zahraniční koncert spojený s dobrým výletem bychom ale samozřejmě neodmítli a bude-li vše klapat tak, jak má, určitě se o něj do budoucna pokusíme.

Plány do budoucna...

Výhledově bychom rádi znovu navštívili studio a natočili další singl. Hlavním cílem ale zůstává regulérní deska, na kterou dříve či později přijde řada stejně tak jako na nějaký klípek. K tomu chceme trávit co nejvíce víkendů na koncertech a postupně pronikat i do vzdálenějších koutů naší vlasti, kde poznáme a snad i oslovíme co největší množství bláznů do muziky, jako jsme my:)

http://bandzone.cz/stripdolls



Zveřejněno: 18. 07. 2012
Přečteno:
3555 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář