Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DESASTER – The Arts of Destruction CD 2012, Metal Blade Records

Ocvočkovaný bundy, painty, zlý pohledy, taky nějaký ty řetězy. Pořád házejí roztodivné pózy, jsou oškliví a nemají nikoho rádi. Takoví jsou němečtí veteráni DESASTER. Jedou si ten svůj thrash/black pořád dokola. Nekoukají nalevo ani napravo. Jen si drhnou to svoje.  Veškeré moderní směry jdou mimo ně. Jsou tak true, že se někdy musíte nad tou image trošku pousmát. Přeci jen, už je trošku jiná doba. Ale zase na druhou stranu, díky tomu, že absolutně věří tomu, co hrají, je jejich nová deska totální masakr.

Nahrávalo se v Toxomusic studiu. Vyšel i digipack. Vinyl je také možno zakoupit. Všechny formáty jsou dělány se staroškolskou opravdovou  metalovou láskou. Myslím, že spokojen musí být úplně každý. Nedá mi to a musím se zmínit o absolutně dokonale „špinavém“ zvuku. Vše je samozřejmě zabaleno v současné produkci a výsledný dojem vás smete z povrchu zemského. Takhle to vypadá, když se něčeho chopí staří machři.

Ve všech písních se hází oheň na všechny strany a když  by náhodou na jejich cdčko sáhla jeptiška, nechala by si vysvětit svoji ruku a odříkávala by minimálně rok Otčenáš. Patří do party pravověrných jako jsou Destroyer 666, Aura Noir. Uslyšíte chvílemi i staré riffy podobné trošku Destruction nebo Sodom. Písně mají vždy thrashový nebo blackový základ a nad tím vším dští síru zpěvák Sataniac. Přes všechen ten nářez mají písně vždy jasně definovatelnou melodii. Po několika posleších si už budete podupávat nohou a ti, kdo se nestydí i notovat.

Intro je jednoduché, krátké a nezdržuje. The Art of Destruction to rozjede rovnou blackovou sypačkou, do toho ďábelský smích a jede se až do konce desky. Lacerate (With Rays of Doom) chrchlá a huhlá celou dobu. Dát si Desaster takhle ke konci festivalu. Pod vlivem několika piv. To musí být pořádný zážitek. The Splendour of the Idols začíná pomalu a když se pak rozjede musí odcházet intelektuálové a umělecky zaměření metalisté znechuceně na záchod. Při Phantom Funeral si uvědomíte, jakou sílu má jednoduchý riff. Ale paří se dál. Queens of Sodomy. Vychrlí to na vás. Zažijete metalovou odtučňovací kůru. Sejme vás to na kolena a kdo nepaří, tak není opilej. At Hell´s Horizons. Tomu říkám pořádnej nářez. Koho nebolí za krkem je srab! Troops of Heathens, Grave of Saints. Už jsem myslel, že se trošku zvolní, ale ono ne. Naopak. Desaster přidávají plyn. Je vidět, že tihle staří šakali se s tím nepářou ani ve svém věku. Possesed and Defiled. Moje nejoblíbenější píseň. Strhávají kytary do epických pasáží a člověk přímo cítí tu sílu. Opravdu povedená melodie. Beyond Your Grace. Tak jsme si trošku odpočinuli a znovu do práce. Poslední píseň je opět těžkotonážní. Hrnou vás před sebou opět thrashovou radlicí a vy máte co dělat, abyste to ustáli. Pak už jen odcházející outro a je konec. Veškerý adrenalin je venku.

Tak tedy, milí přátelé, jak bych vám to řekl. Jestli hledáte u muziky spoustu melodií, vznášející se kytary, přemýšlivé plochy kláves a do toho jemný ženský zpěv, chraň vás Pánbůh, aby jste si Desaster kdy pouštěli. Pokud ale máte rádi trošku drsnější odvaz a dáte více na sílu a energii, budete na vrcholu blaha. Jo a dejte si k tomu nějaký to pivo, poslouchá se to líp!


Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. The Art of Destruction
  3. Lacerate (With Rays of Doom)
  4. The Splendour of the Idols
  5. Phantom Funeral
  6. Queens of Sodomy
  7. At Hell´s Horizons
  8. Troops of Heathens, Grave of Saints
  9. Possessed and Defiled
  10. Beyond Your Grace
  11. Outro

Čas: 44:23

Sestava:

  • Infernal – kytara
  • Sataniac – zpěv
  • Tormentor – bicí
  • Odin – basa


http://total-desaster.com/


Zveřejněno: 06. 08. 2012
Přečteno:
3313 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář