Nejbližší koncerty
LLYR

BODYFARM – Malevolence CD 2012, Cyclone Empire

Zbystřete na chvilku své unavené smysly. Určitě jen tak bez cíle surfujete a nemáte na práci nic lepšího. Taky to tak někdy dělám. Jednou mě při této bohulibé činnosti praštil do očí obal prvotiny BODYFARM. Pěkný, říkal jsem si. A začal dohledávat další informace. A hele, Nizozemí. Tamní deathová škola je jednou z mých nejoblíbenějších, hledal jsem tedy dál. Následovalo Myspace, Youtube a repráky s volume doprava. Byl jsem ihned vytržen ze surfovací letargie. Tohle vůbec nezní špatně! Další postup je vám doufám znám. Nebudu o něm mluvit, protože není legální. Pak jsem si legálně cd zakoupil. Jojo, cesty muziky od tvůrců k posluchači jsou dneska nevyzpytatelné.

Vůbec není poznat, že Bodyfarm hrají teprve od roku 2009. Vůbec není poznat, že zatím mají za sebou jen EP Bodyfarm z roku 2010. Album Malevolence je profesionálně dospělé, se skvělým zvukem Harry van Breda z Oerknal Studia a nádherným obalem od Erika Vissera. O tom, že to kapela myslí vážně, vás přesvědčí i získání hosta mistra Kam Leea pro song Cryptic Realms, originál Massacre. Holanďani se pohybují na scéně, jako by tam patřili již od 90. let.

Deska začíná smutným klavírním intrem Trapped. Při prvním songu Butcher to hned rozjedou od podlahy. Jsou tam slyšet staří dobří Bolt Thrower a chvílemi i Slayer. Iced je správný deathový nářez. Musím znovu vyzdvihnout skvělý zvuk. Závěr písně je opět v rukou old school thrashe. Sleep Terror je písnička, která má všechny předpoklady se vám zarýt do paměti. Thomas má velice „příjemný“ hlas. Využívá veškerou variabilitu, kterou mu jeho hlasivky dávají. Demons of the Cross má klávesovou předehru, která se pomalinku zvrhává do slayerovského riffu. Při Charlatan Messiah jsou bicí roztáčeny do smrtonosné rychlosti. V těchto pasážích jsou Bodyfarm hrozně silní. Tombstone Crusher. Ocitnete se v době džínové. Vše pohání dál kovově znějící basa. Malevolence. Drtí to opravdu pěkně. Dávají nám to s grifem starých mazáků. V písni zazní i kulomet. Tak asi tušíte o čem píseň je. Ono vůbec mají Bodyfarm texty propracované a dobře napsané. Není to jen mlácení prázdné slámy, ale mají co říci a stojí za to si je přečíst. V této písní taky zazněla basovka, která mě položila na lopatky. I am the War. Do těžkého rytmu kvílí kytara. Jinak je to píseň se zapamatovatelným refrénem. Moc dobrá práce. O poslední Cryptic Realms jsem již psal výše. Massacre jsou legenda a Bodyfarm ji zahráli skvěle. Spokojenost.

Po těch pár týdnech, co se s Bodyfarm známe, mě album Malevolence baví čím dál tím víc. Jsem hrozně rád, že na ně můj internetový prohlížeč a mé unavené oko upozornili. Jinak bych byl ochuzen o skvělý death/thrashový zážitek. Dejte si na Bodyfarm bacha i v budoucnosti! Skrývá se v nich velký potenciál. Pro mě jsou jedním z objevů roku 2012.


Seznam skladeb:

  1. Trapped (intro)
  2. The Butcher
  3. Iced
  4. Sleep Terror
  5. Demons of the Cross
  6. Charlatan Messiah
  7. Tombstone Crusher
  8. Malevolence
  9. I am the War
  10. Cryptic Realms

Čas: 41:40

Sestava:

  • Mathieu Westerveld – basa
  • Quint Meerbeek – bicí
  • Bram Hilhorst – kytara
  • Thomas Wouters – zpěv, kytara


http://www.myspace.com/bodyfarmnl


Zveřejněno: 17. 08. 2012
Přečteno:
3704 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář