Nejbližší koncerty
INSANIA

OVERKILL – The Electric Age CD 2012, Nuclear Blast Records

Zásah elektrickým proudem. Z právě hraného cdčka The Electric Age srší blesky na všechny strany. Mám chuť hasit. Jen nevím, jaký použít hasící přístroj. Jediné, co mi utkvělo v hlavě je, že se nesmí hasit vodou. A jiný na chodbě nemáme. Nezbývá tedy nic jiného, než nechat vše hrát dál a jen se modlit, že nebudeme ve večerních zprávách jako tragédie dne. Snad nevyhoříme. Přitom to nechápu. Myslel jsem si, že veškerou energii museli OVERKILL úplně vyčerpat mininálně na posledních dvou albech. Jenže opak je pravdou.

Come And Get It. Za začátku tahle píseň jen trošku poprskává. Jiskří. A pak přijde ta pověstná souhra kytaristů Overkill a já jsem od prvního riffu zase ztracen. Electric Rattlesnake. Vypalovačka, ve které vévodí nezaměnitelný Blitzův vokál. Zase jeden z dědků, kteří mají v hrdle dynamit. Wish You Were Dead. Houpavý thrashový rytmus přejde v rychlý sekaný riff. Black Daze. Takhle mám Overkill nejraději. Od těch jejich kytar snad musí lítat jiskry. Save Yourself je jak vystřižená od Motorhead. Chvílemi uslyšíte i trošku toho punku, který k Overkill vždycky patřil. Drop The Hammer Down. Šestá píseň na albu a já už začínám pomalu volat hasiče. Takové energie, tohle nemůže přece přehrávač vydržet. Overkill mají i ve svých letech nápadů na rozdávání. Přemýšlím, jak je to vůbec možné, že pořád tak dobře zrají, jako dlouze a s láskou uleželý Romadur. A  jedeme dál. 21st Century Man. Já si snad dneska tu hlavu ukroutím. Řeže vás to do uší. Asi si dám doma menší soukromý circle pit (smích). Old Wounds, New Scars. Rockující kytara. Celé album je protkáno krásnou basou, která se mi v téhle písni líbí asi nejvíc. All Over But The Souting. Opět náklad, který musí každému thrasherovi udělat obrovskou radost. Nepřeberná pokladnice skvělých riffů. A budeme se loučit. Good Night.Zapalte zapalovače. Ale jen na chvilku. Ani teď nakonec vám nedá Overkill vydechnout. S touto písní se budou určitě končit koncerty.

Do zelena laděný, tématicky zaměřený obal vytvořil Travis Smith. Motiv se bude určitě dobře prodávat i na tričkách. Jiskřící zvuk mixoval Greg Reely. Se vším jsem absolutně spokojen. I z fotek na bookletu jsou mi Overkill sympatičtí. Obyčejní chlápci, co hrajou originální a skvělou muziku. Vše je zaznamenáno i na několia druzích LP, digibooku apod.

Nakonec k požáru nedošlo. Měl jsem ale namále. Ještě horké cd vyndávám z přehrávače a říkám si, že Overkill museli být při nahrávání alba asi zasaženi bleskem. A protože se už dávno ví, že jsou po těch všech letech a díky své muzice nesmrtelní, přežili. Není to asi lehké, dostat takovou porci elektrické energie do těla. Každopádně se jim tento zážitek povedlo přenést na vynikající album.


Seznam skladeb:

  1. Come And Get It
  2. Electric Rattlesnake
  3. Wish You Were Dead
  4. Black Daze
  5. Save Yourself
  6. Drop The Hammer Down
  7. 21st Century Man
  8. Old Wounds, New Scars
  9. All Over But The Shouting
  10. Good Night

Čas: 50:27

Sestava:

  • Bobby „Blitz“ Ellsworth –  zpěv
  • Derek „The Skull“ Tailer – kytara
  • Ron Lipnicki – bicí
  • D.O.Verni  – basa
  • Dave Links – kytara


http://wreckingcrew.com/


Zveřejněno: 27. 07. 2012
Přečteno:
3398 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář