Nejbližší koncerty
LLYR

GRAVE – The Dark Side Of Death CD kompilace 2012, Century Media Records

Nemám od přírody rád kompilace. Ani jich doma moc nemám. A vůbec nemám rád živáky. Většinou mají sprasený zvuk. Samozřejmě ale existují výjimky. Jednou z nich je letošní kompilace mých oblíbenců GRAVE. Pro letmo kolemjdoucí musí být tahle deska úplně zbytečná. Ale když jste fanoušek, tak již při první zmíňce na internetu zbystříte. Pak vyhlížíte první možnost stažení a nakonec máte doma cdčko.

A můžete se těšit na dvě písně z Endless Procession of Souls (vyjde 27. srpna 2012 na nové desce), na jeden cover od Asphyx, na dva živáky z vystoupení ve Stockholmu v roce 2011, jeden flák z You´ll Never Seee…, jednu malebnou píseň z As Rapture Comes a jeden zásek ze Soulless. Cdčko má plnit funkci předzvěsti a ochutnávky nového alba.

Zvuk se mi líbí i při písních nahraných naživo, což u mě opravdu nebývá zvykem. Možnost získat tento exkluzivní kousek máte pouze s německým magazínem Legacy (a nebo když máte známé). Každopádně to bude určitě jednou kousek pro fajnšmekry, sběratele a skalní fanoušky kapely. Tak pokud máte možnost, neváhejte. Švédsko na celé kompilaci vládne opravdu ve svém nejlepším světle.

Na albu vás nejdříve dva zbrusu nové songy navnadí na nové album, které budete očekávat s ještě větší netrpělivostí. Je opravdu na co se těšit. Jestli máte švédskou školu našláplou, projedete všechna svoje stará alba a budete další písně porovnávat. Já si málem ošoupal kolena a těch nadávek, než jsem všechno našel (smích). Pro ostatní je to myslím dobrý přehled o hudební historii kapely. Velice důstojný průřez tvorbou vás naladí zase na „Grave styl“.

Takže vážení a milí čtenáři a čtenářky. Pokud jste již dávno podlehli kouzlu švédských hrobníků, zapojte veškerý svůj um a šarm k získání tohoto sběratelského kousku. Myslím, že se brzy objeví na Ebay apod. A ostatní sledujte nejnovější zprávy z tábora starých harcovníků Grave. Nové album tu bude v srpnu 2012 a doufejme, že nás rozseká!


Seznam skladeb:

  1. Passion of the Weak
  2. Perimortem
  3. Vermin (Asphyx cover)
  4. In Love (live Stockholm 2011)
  5. Extremely Rotten Flesh (live Stockholm 2011)
  6. Morbid Way to Die
  7. Unholy Terror
  8. Turning Black

Čas: 35:45

Sestava:

  • Ola Lindgren – zpěv, kytara
  • Ronnie Bergestahl – bicí
  • Tobias Cristiansson – basa
  • Mika Langrén – kytara


http://www.grave.se/


Zveřejněno: 03. 08. 2012
Přečteno:
3298 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 09. 2012 11:15 napsal/a Johan
Recenze Endless...
vyjde v pondělí, abyste nemuseli netrpělivě a dlouze čekat :-)
31. 08. 2012 13:57 napsal/a Asphyx
povedla
A včera byla vložena do redakčního systému. Teď je o na Johanovi:)) Mám doma tu limitovanou edici digipacku s tričkem od Century Media. Jsou tam jen tři covery navíc (Voivod, Celtic Frost a Anthrax), ale jsem holt fanoušek:)) Deska je opravdu skělá, ale více v recenzi:))
31. 08. 2012 13:53 napsal/a Opat
Endless Procession of Souls
Plánuješ také recenzi na novou studiovku? Ta se totiž neskutečně povedla:-)