Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

SONNE ADAM – Transformation CD 2011, Imperium Productions

Zrozeni ve stínu synagog. Jejich otcové se hebrejsky modlili u Zdi nářků. Oni, jejich synové, vzývají death metal. Vybrali si svoji víru. A jsou pravověrní. Ryzí a upřímní. Jejich muzika je temná a tajemná jako hlubiny Mrtvého moře. V loňském roce způsobili s tímto albem na metalové scéně pěkný rozruch.

Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale cítím z desky Transformation utrpení izraelských předků. Kdysi prokletý národ bloudící po Zemi a hledající. Stejně tak SONNE ADAM. Brodí se v metalovém undergroundu až po kolena. Chvílemi odkazující se na staré Darkthrone, na Asphyx, někdy na Autopsy a někdy na Paradise Lost. Jsou to ale jen náznaky. Nekopírují. Nemusí. Mají svoje nápady. Originální nápady.

Uhranul mě zvuk alba. Jednotlivé písně jsou prošpikovány šepotem, skřeky, ozvěnou. Jestli existuje odvrácená strana vesmíru, poznáte, jaká se tam hraje hudba. Chvílemi mě popadalo čiré zoufalství. Sonne Adam moc dobře vědí, že lidské utrpení nezná mezí. Objímáte sami sebe ve strašidelném rozpoložení. Už nastal poslední soud? Sonne Adam k němu umí vytvořit kulisu v podobě smutné hlukové stěny.

Dva zbloudilci stvořili opravdu úchvatné dílo. Dahan využívá širokou paletu svého hlasu. O muziku se postaral Davidov. Starou death metalovou školu spolu zabalili do moderního zvukového hávu. A dílo se opravdu vydařilo. S deskou budete dýchat. Budete spolu usínat. Bude vám hrát ve chvílích, kdy budete chtít zastavit těkající svět, který nás každý den pohlcuje. Sonne Adam vám dají rozhřešení.

Kdysi jeden můj kamarád vymyslel krásné slovo „běduín“. Člověk, který při zpěvu naříká. Celá deska Transformation je plná „bědujících“ písní. Drásajících, temných písní. Poslouchejte v klidu a pozorně. Nechte na sebe vše působit. Třeba u vás dojde také k transformaci. Stanete se stoupenci těchto izraelských „běduínů“. Pro mě jeden z objevů loňského roku.


Seznam skladeb:

  1. We Who Worship the Black
  2. I Sing His Words
  3. Sonne Adam
  4. Solitude in Death
  5. Také Me Back to Where I Belong
  6. Shine
  7. I Claim My Birth in Blood
  8. Transformation
  9. Apocalypse

Čas: 41:44

Sestava:

  • Dahan – zpěv
  • Davidov – všechny nástroje


http://www.myspace.com/sonneadam


Zveřejněno: 12. 09. 2012
Přečteno:
3391 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář