Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

19. - 22.7.2012, Přeštěnice

REKORDNÍ POČET UČINKUJÍCÍCH V PROGRAMU 12. ROČNÍKU MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

12. ročník Open Air Musicfest Přeštěnice odhaluje kompletní program, který je pro návštěvníky festivalu přichystán od 19. do 22. července 2012. Během čtyř dnů se představí téměř 70 hudebních skupin a DJs, proběhne několik divadelních a tanečních představení.

Letošní festival přináší řadu novinek. Poprvé se uskuteční na třech místech. V milevském parku Bažantnice v těsném sousedství Premonstrátského kláštera se ve čtvrtek 19. července dehraje úvodní festivalový den s názvem Jonášův plácek zaměřený na alternativní a undergroundovou hudební a divadelní scénu.  Vystoupí například Znouzectnost nebo Please The Trees. Součástí programu bude dobročinná sbírka na Domov pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách.

Hlavní program proběhne v Přeštěnici na tradičním místě. Připraveny jsou tři scény – Rockstage, Help Music Stage a Muzikus & SAI Stage.  Kromě tradičních festivalových skupin jako je například Vypsaná fixa, UDG, Prague Conspiracy, Jaksi Taksi, Pub Animals nebo Tleskač, přináší program další zajímavé hosty ze zahraničí. V pátek vystoupí slovenská zpěvačka a herečka v jedné osobě Dorota Nvotová v doprovodu nejlepší nepálské rockové skupiny The Edge, v sobotu dorazí německý reggae zpěvák Jahcoustix nebo francouzská hardrocková skupina Bloody Mary. Dramaturgie letošního festivalu sází také na nová jména, která se na akci nominovala z různých soutěží. Vítězové soutěže Expedice Přeštěnice, Šance Muzikus, Skutečné ligy nebo Startér XT3 se představí na Muzikus & SAI Stage. Svou scénu bude na festivalu mít také projekt HelpMusic, který nabídne nabitý lineup složený z klubových kapel jako jsou například Airfare, Goodfellas, O5 a Radeček, Matahari, Totální nasazení nebo populární Doga.  „Chceme být pestrým festivalem, který sází především na klubovou hudbu,“ okomentoval cíle dramaturgie Josef Kašpar.      

Účastníci se také mohou těšit na řadu doprovodných akcí. Novinkou v programu je Open Air Dirt Jam v BMX a MTB Freestyle, kvůli kterému vznikla přímo v areálu jezdecká dráha. Do Přeštěnice budou zajištěny autobusové spoje, v blízkosti areálu je možné stanovat a parkovat. Majitelé vstupenek mohou za zvýhodněné vstupné (25 Kč) využít nové milevské koupaliště.     

Festival bude zakončen v neděli 22. července v amfiteatru Domu kultury v Milevsku. Během večera se představí výborná plzeňská kapela BAM se zpěvákem Milošem Novotným, který uspěl v nedávné televizní soutěži Hlas Česko Slovenska. Pak již bude následovat závěrečná afterparty.

Open Air Musicfest, který je součástí Milevského hudebního léta, bude opět usilovat o certifikát Čistý festival. Svým rozsahem se jedná o jednu z největších hudebních událostí v jižních Čechách. 

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream. Cena vstupenky na celý festival je 550 Kč, samostatná vstupenka na pátek nebo sobotu stojí 300 Kč.  

V rámci spolupráce mezi Open Air Musicfest Přeštěnice a  festivalem Okolo Třeboně lze od pondělí 25. 6. zakoupit společnou vstupenku na obě akce za 600 Kč v limitované sérii. Pokud chcete zažít atmosféru dvou pohodových jihočeských festivalů, neváhejte a navštivte předprodejní místa v Milevsku (DK a Infocentrum) nebo Papírnictví na nám. TGM.  v Třeboni. Na třeboňském festivalu vystoupí například Václav Neckář se skupinou Bacily nebo Sto zvířat. V Třeboni tato akce platí na hlavní koncerty 29 a 30.6. (Upozornění součástí poukazu není představení Divadla Járy Cimrmana  a nedělní koncert v Schwarzenberské hrobce)


Zveřejněno: 28. 06. 2012
Přečteno:
3235 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář