Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

NADER SADEK – In the Flesh CD 2011, Season of Mist

Ropa je nazelenalá až hnědá hořlavá kapalina tvořená směsí uhlovodíků, především alkanů. Vznikla rozkladem pravěkých rostlin a živočichů. Název ropa pochází z polštiny a původně znamená hnis. A tento hnis už mnoho let ovládá svět. Bojuje se o něj, vyhlazují se národy, určuje cenu snad všeho, co se prodává.

Rodem egypťan NADER SADEK si vzal ropu jako téma recenzovaného cdčka. Nader je vizuální umělec, který navrhuje kostýmy, vytváří vizuální show metalových kapel, natáčí klipy. Vytvořil all-star band složený ze samých známých tvrdě metalových muzikantů jako jsou Steve Trucker (Morbid Angel), Blasphemer (Mayhem) apod. O kvalitu bylo tedy postaráno.

Nader předložil celkový koncept a ostatní jeho vize zhudebnili. Sám se zhostil meziher mezi skladbami a poslední písně Nigredo in Necromance. Samozřejmě vytvořil obal cdčka, klip, webové stránky. Vše nádherně koresponduje s celým albem. Ropu potkáte na každém kroku. Chvílemi budete mít pocit, že jste někde v podzemí a hnijete spolu se starodávnými rostlinami.

Dostanete devět písní, ze kterých ucítíte odkazy na staré Morbid Angel. Stevův hlas vládne celé desce. Blasphemer mu sekunduje. I s ostatními muzikantskými osobnostmi se skvěle doplňují. Nikdo zbytečně neexhibuje. Kolikrát si řeknete, jaké by bylo krásné, kdyby takhle zněli poslední Morbid Angel. Ti si musejí vypomáhat elektronikou. Naderovci vás rovnou smetou.

Awakening je intrem, které vás uvede do podzemí. Petrophilia se táhne jak čerstvě vyvěrající ropa. Valí se přes vás. Of this Flesh přímo tryská. Cítíte tu mazlavou tekutinu na rukách. Démonické. Exhaust Capitator je temným intermezzem. Soulles naplno ukazuje těžký „morbidí“ riff. Zvuk vás srazí na kolena. Rusted Skin vás na chvilku uklidní a donutí přemýšlet. Kam jsme to jako lidstvo dopracovali? Mechanic Idolatry. Ropa vytryskla na povrch. Tisíciletá hniloba je venku.Vyvěrá. Tohle je opravdu mocné, přátelé. Sulffer pokračuje v rozjeté práci. Převálcuje vás. Takhle se má hrát smrtící kov. Nigredo in Necromance je těkající závěrečnou písní. Je k ní i krásně zpracovaný klip. V celé skladbě nezazní žádný zpěv. Není ani potřeba. Muzika vám řekne vše sama.

Doufám, že Nader nezůstane jen u jednorázového projektu. Byla by to velká škoda. Na své prvotině vytvořili dílo hodné mistrů. Jak muzika, obal, klipy a ostatní propriety vás uhranou. In the Flesh se vám zaryje do paměti.

Ropa samotná za nic nemůže. Lidstvo si zase jednou z něčeho udělalo modlu. Ty staré shnilé rostlinky proháníme svými spalovacími motory a necháváme si každý měsíc vytáhnout z peněženek další a další peníze. Až ropa jednou dojde, budeme nahraní. Dokázali by jste tohle všechno zhudebnit? Naderovi se to povedlo. Jedna z desek, ke kterým se budete vracet. Poselství bylo předáno na jedničku.


Seznam skladeb:

  1. Awakening
  2. Petrophilia
  3. On this Flesh (Novus Deus)
  4. Exhaust Capacitor
  5. Soulless
  6. Rusted Skin
  7. Mechanic Idolatry
  8. Sulffer
  9. Nigredo in Necromance

Čas: 29:53

Sestava:

  • Nick McMaster – basa
  • Flo Mounier – bicí
  • Blasphemer – kytara
  • Steve Tucker – kytara

a hosté:

  • Attila Csihar
  • Tony Norman
  • Travis Ryan
  • Mike Lerner
  • Desthructor


http://nadersadek.com/


Zveřejněno: 20. 07. 2012
Přečteno:
3548 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 10. 2012 14:29 napsal/a Asphyx
už bych dal dneska 10 taky:))
11. 10. 2012 14:28 napsal/a Step
...
Naprosto souhlasim z recenzí, akorát bych dal 10 )