Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

ZOMBIE INC. – A Dreadful Decease CD 2011, Massacre Records

Všude okolo je krev. Některým odpadávají kusy masa. Zahnívající zuby trčí z jejich tlam. Okolo se šíří nesnesitelný puch. Zvedá se vám žaludek. Život zase jednou nemá žádnou cenu. Na mrtvé okolo už jste si dávno zvykli. Na co si ale člověk nikdy nezvykne, je beznaděj.

Tohle není popis z nějaké válečné zóny (zemi si doplňte dle aktuálních zpráv). Toto je popis textů a témat první desky kapely Zombie Inc.  Někde v proslavených rakouských sklepích se sešli muzikanti ze slovutných kapel Belphegor, Pungent Stench, Debauchery, Disbelief apod. Chvilku popřemýšleli a složili deset písní plných zombie, krve, a jiných zajímavých témat. Srdce každého starého death metalisty musí zaplesat, pokud tedy nemáte za sebou dva bypassy.

Všechny songy jsou surové, štiplavé, zdrcující. Donutí vás potřásat hlavou a budete si přát jednu zombie vlastnit i doma. Stačí malinkou. Ale budete ji chtít. Stačí na cd. Pak se při poslechu ocitnete uprostřed horrorového filmu. Jako soundtrack bude hrát podmanivý death metal. Budete se pak bát jít po tmě na záchod. Uhranou vás.

Nejdřív se na vás vyvalí The Chrosbreed. Až thrashový kvapík si vás ihned podmaní. Setmí se a vaše noční můra může začít. Následuje odsýpající Deadtribe Sinister. Tady musím pochválit jasně srozumitelný hlas Martina. A ten kytarový motiv jen tak z hlavy nedostanete. Horde Unleashed jak vystřižená ze severské školy. Být mladší, skočím si s ostatníma zombie. Chalenge of the Undead začíná záznamem řádění zombie a pak se to rozjede vskutku zajímavě. Dunivý rytmus, kývající se zombie. V Grim Brutality zazní má oblíbená motorová pila a jak je již dobrým zvykem, dřevo se zrovna neřeže. Je to pomalejší věc, asi aby se práce udělala pořádně. I ostatní písně se odehrávají v podobném duchu. Jsou plné deathové romantiky, skočných thrashových riffů.

O skvělý zvuk se postaral Dan Swano. Na celém cd je vidět, že pánové nejsou na scéně žádnými nováčky. Udělali si radost a nahráli si parádní death metalovou desku. I po roce si pořád listuju v jednoduchém obalu. Jsou na něm jen texty, několik fotek a pár informací o zombie. A přesto mě nějak láká a musím se k němu vracet. Stejně tak k muzice. Mezi Zombie Inc. a mnou došlo ke vzájemnému souznění. Takhle bych si to nějak představoval!


Seznam skladeb:

  1. The Chaosbreed
  2. Deadtribe Sinister
  3. Challenge of the Undead
  4. Hordes Unleashed
  5. We Must Eat
  6. Bloodrain Overdose
  7. Grim Brutality
  8. Horror Fills This Hollow Earth
  9. A Dreadful Decease
  10. Planet Zombie

Čas: 40:39

Sestava:

  • Daniel Lechner – basa
  • Tomasz Janiszewski – bicí
  • Martin Schirenc – zpěv
  • Gerald Huber – kytara
  • Wolfgang Rothbauer - kytara

http://www.myspace.com/zombieinc666


Zveřejněno: 03. 07. 2012
Přečteno:
3509 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář