Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

EMBRIONAL – Absolutely Anti-Human Behaviors, CD 2012, Old Temple

Embrional jsou docela zruční death metaloví řemeslníci z Polska. Jedou si ten svůj styl se vztyčenou hlavou. Neohlížejí se na nikoho a na nic. Absolutely Anti-Human Behaviors je toho jasným příkladem. Jsou stejně true jako katoličtí věřící. Předkládají již druhé album plné odkazů na staré Morbid Angel, Decapitated a kupodivu občas zaslechnu i loňské album od Nader Sadek.

Kapela umí složit vcelku dobrý a poslouchatelný riff. Některé motivy vás dokonce přesvědčí o tom, že Embrional nejsou žádná ořezávátka. Vyhrnou na vás jedenáct písní, které jsou všechno, jen ne romantické. Občas proloží brutal deathovou sypačku blackovým motivem. Jinak je ale muzika poměrně jednotvárná. Zpěvák většinou jen odříkává nějaký ten antikřesťanský text. Do toho často zaznívá disharmonická kytara. A pořád se to opakuje.

Tohle je totiž přesně ten druh death metalu, který moc nemusím. Embrional jsou na tom sice asi technicky dobře, ale moje uši to nepoberou. Jednotlivé písně se mi slévají dohromady. Jinak je vše ale v pořádku. Obal má lebek opravdu nepočítaně a líbí se mi i možnost booklet použít  jako plakát. Zvuk i celá produkce je velice dobrá. Jen by to chtělo něco navíc. Originalitou moc neoplývá.

Dalo by se tedy říci, že na desce Absolutely Anti-Human Behaviors byla odvedena vcelku dobrá práce. Dneska to ale už dávno nestačí. Nenašel jsem nic, co by mě třeba za měsíc přinutilo si cdčko pustit znovu. Nedám ho ani do balíku, ke kterému se za čas chci určitě vrátit. Spíš zapadne někam dozadu.

Chorobné texty napsal Arek Jendzicki. Mixováno bylo u Areka Molczewkiho a coveru se zhostil Mariusz Krajewski. Tedy vše je jasným zástupcem mohutného a rozmáhajícího se polského undergroundu. Někdy si říkám, kde se ty jejich všechny kapely pořád berou?

Jediné, co si asi po letech budu o Embrional pamatovat je obal. Přitom určité záblesky originality tam občas byly. Akorát jich bylo málo na to, abych zbystřil svoje otrlé uši. Samozřejmě, jestli budou hrát někde poblíž, určitě na jejich koncert rád vyrazím. Pokud tedy budou hrát jako předkapela nějaké slavnější kapele. Své těžce vydělané peníze ale za koupi cd nedám. Snad příště.


Seznam skladeb:

  1. Possesed by Evil
  2. Disgraceful Enslavement
  3. Absolutely Anti-Human Behaviors
  4. Necropolis
  5. The Last Step into Nothingness
  6. Beyond the Abyss
  7. Maniacal Madness
  8. Bestial Torture
  9. Dismal Sign
  10. Mankind´s Decline
  11. Vermin of the Earth

Čas: 38:22

Sestava:

  • Armagog – basa, zpěv
  • Camillvs – bicí
  • Ryszard Rychu Sosnowski – kytara
  • Marcin – kytara, zpěv

http://www.last.fm/music/Embrional


Zveřejněno: 14. 07. 2012
Přečteno:
3350 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář