Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

CENTURION – Serve No One CD 2012, Wydawnictvo Muzyczne Psycho

Dneska si zahrajeme na školu. A bude se známkovat! Jsem přísný, ale spravedlivý učitel. CENTURION se letošní rok vůbec neflákali. Pracovali pilně a snažili se hrát death metal poctivě. Na hodiny se připravovali a nikdy jsem je nenachytal, že by kouřili na záchodě. Taky už studují čtrnáctým rokem. Před komisi posluchačů se postavili se svým albem Serve No One teprve podruhé.

A známky? Zvuk – za jedna. Obal – za jedna. Nasazení – za jedna. Brutalita – za jedna. Umělecký dojem – za jedna. Originalita – za dva mínus (přeci jen ty Morbid Angel tam jsou slyšet). Provedení pekla – za jedna. Úroveň masakru – za jedna. Chování a vystupování – za jedna. Takže celkově je ta známka hodně dobrá.

Pořád mi vrtá hlavou, co mi u této desky chybí. Všechno je tak nějak dokonalé, ale cosi mi vadí. Centurion totiž nemají vlastní ksicht. Chybí mi tam to pověstné něco, co by je katapultovalo do první ligy. Mají ale našlápnuto slušně. Když je poslouchám, nemůžu vytknout vůbec nic. Jen je jejich muzika příliš standardní.

Předložili nám toto pololetí deset masakrózních songů. Uzemní vás, rozsekají vás. Ale na nějaký dlouhodobý opakovaný poslech to není. Zařadím je mezi cdčka, která si poslechnu občas. Budu sice vědět, kde je mám, poslouchat je budu ale, jen když dostanu vyloženě chuť.

Co se mi na nové placce líbí, je obal. Vytvořila ho Paulina Pander. Celkový booklet je pak jednoduchý, odpovídající deathové undergroundové kapele. Občas mě trošku irituje zpěvák, který má sice hluboký klasický growl, ale bohužel ho moc nevyužívá a sráží jinak poměrně propracovanou muziku o pár bodů dolů.

V prvním pololetí jsem tedy na Centurion poměrně přísný. Jenže v současné době, kdy je na každém rohu spousta kapel a každý si stahuje tuny mp3, bych si Centurion stěží všiml. Jsou ale na velmi dobré cestě. Není to určitě na opakování ročníku, naopak. Nepatří zatím ani mezi premianty třídy. Mají myslím na víc. Mohou překvapit. Je to jen na nich.


Seznam skladeb:

  1. Total Terror
  2. Ego Ultimus
  3. Sacrilege
  4. Gateways to Condemnation
  5. Cut the Throat
  6. Desecration of the Holy Kingdom
  7. Thy Portal
  8. Under the Black Banner
  9. Ritual Massmurder
  10. No One to Serve

Čas: 28:19

Sestava:

  • Blacha - basa
  • Demon – bicí (do roku 2010)
  • Bigos – kytara
  • A.D.Gore – kytara
  • Caesar – zpěv
  • Šliwa - bicí


www.myspace.com/centuriondeathmetalArchiv


Zveřejněno: 18. 07. 2012
Přečteno:
3398 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář