Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DISMA – Towards the Megalith CD 2011, Profound Lore Records

Se zaříkáváním začali v roce 2005. V temných hvozdech okolo New Jersey načerpali inspiraci. Pak nejdříve stvořili nějaká ta dema a jedno EP. Potom přenesli svoje zvrácené představy na první cd Towards the Megalith. Je plné zloby a temnoty. Ve světových deathmetalových kruzích si hned vysloužilo své ostruhy. Narážel jsem na tuhle kapelu na každém kroku. Našla si mě. Možná to bylo tím zaříkáváním. Propadl jsem jim.

Stylově lze tvorbu kapely DISMA lehce přirovnat ke kapelám Incantation, Funebrarum, nebo německým Necrotic Flesh. Přidávají navrch neskutečnou porci svých nápadů. Budete se brodit nejhlubšími zákoutími močálů. Budou vás pronásledovat špatné sny. Budete prokletí poslechem této desky. Budete milovat toto album, prošpikované zahnívajícím doom metalem.

Než se ke mně cdčko dostalo, muselo snad několikrát obletět svět. Už jsem skoro zapomněl, že jsem si ho kdysi objednal. Pak mi při poslechu otevřelo staré rány, které se doposud nezacelily. Sedím zase u přehrávače a skoro po roce si ihned vzpomínám na jednotlivé mohutné riffy zaryté hluboko v hlavě. Disma vás porazí tlakovou stěnou starodávného death metalu. Drsně rozvířená baskytara, dusající bicí. Někdy pomalé, někdy chvátající kytary. Všemu vévodí Craig Pillard, který řve jako raněné zvíře.

Tahle deska musí chutnat každému, kdo si potrpí na zkázonosný death metal. Disma nám předložila prvotinu, za kterou by byla leckterá slavná kapela vděčná. Pokud by nevydali nikdy nic jiného, stačilo by to, aby se zapsali do historie. Nasadili si laťku opravdu hodně vysoko. Už po prvním poslechu si budete připadat jak pokousaní od vzteklého vlkodava.

Se samotným cdčkem se budete mazlit. Booklet je dokonalý. Ola Larsson odvedl práci, která doplní hudební zážitek ještě o vizuální. Cdčko jsem pořád rozevíral a hledal motivy na temně zelených obrazech. Za smrtící zvuk je zodpovědný Steve D´Acuts a už dlouho jsem neslyšel něco takového. Tomuto se říká „deathový křišťál.“ Posouvá vše o notný kus výše.

Mám rád takováto alba. Mám rád deathová alba zasažená temnotou. Mám moc rád album Towards the Megalith! Disma si mě získali a stal jsem se jejich oddaným fanouškem. Těším se na další desku. Budu určitě mezi prvními, kdo si ji objedná. Chci znovu zažít zaříkávání s Disma!


Seznam skladeb:

  1. Chaos Apparition
  2. Chasm of Oceanus
  3. Spectral Domination
  4. Vault of Membros
  5. Purulent Quest
  6. Lost in the Burial Fog
  7. Of a Past Forlorn
  8. Towards teh Megalith

Čas: 46:03

Sestava:

  • Daryl Kahan – kytara
  • Shawn Eldridge – bicí
  • Randi Stokes – basa
  • Craig Pillard – zpěv
  • Bill Venner – kytara


http://www.dismaband.com/


Zveřejněno: 08. 08. 2012
Přečteno:
3434 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář