Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

MASS BURIAL – Of Carrion and Pestilence, CD 2012, Wydawnictwo Muzyczne Psycho

Já se nakazil tak před dvaceti lety. Někdy to bolelo, ale dá se s tím žít. Člověk si někdy připadá trošku jiný. Občas to lidi nedovedou pochopit. Někdo se nás i straní. Mě to ale nevadí. Vím svý. Španělé MASS BURIAL se nakazili v roce 2002, kdy kapelu založili. Kdo by to byl řekl, že i do jejich země se rozšíří švédský syndrom. Jenže tahle nemoc si nevybírá.

Je to tady znovu. Další kapela, co má ráda Entombed, Dismember, Grave, Nihilist apod. Mass Burial se k tomu postavili čelem a ve svých jedenácti písních to na nás hrnou opravdu ortodoxně. Jelikož jsem nakažen stejně jako oni, tak mi to vyhovuje.

Mass Burial se na celé desce vyžívají v přehrabování ve starých kostech. Veškeré písně se odehrávají podle švédské šablony. Nejdřív jsem vůbec nechtěl věřit, že kapela je ze Španělska. Obal je také poplatný muzice i době a trošku mi připomíná první obaly Grave. Jeho tvůrce je Mr. Juanjo Castellano.

Kapela se může v klidu zařadit mezi novou elitu švédského chrastění. Mezi kolegy Miasmal, Brutally Deceased, Maim, Blood Mortized, Bomb of Hades apod. se určitě neztratí. Naopak. Jejich songy mě po více posleších baví čím dál tím víc. Třeba pátá píseň Post War Psychosis mi bude znít v hlavě ještě dlouho. Muzika vás pravděpodobně rozloží na prvočástice a budete mít co dělat, abyste se dali dohromady.

Dalo by se tedy říci, že pokud vás švédský syndrom zasáhl, budete si libovat. Samozřejmě, jestli jste spíše na technické věci, nebo je pro vás tento styl příliš jednoduchý, ohrnete nos. Já osobně si přehrávám cd pořád dokolečka a v té záplavě nových kapel mě Mass Burial zaujali. Na to, že je to jejich první deska, povedla se nad očekávání. Jak je vidět, nákaza se rozšířila i do Španělska. A to je jen dobře. Baví mě to!


Seznam skladeb:

  1. Of Carrion and Pestilence
  2. Intense Genital Punishment
  3. Tomb Desecrator
  4. Mass Burial
  5. Post War Psychosis
  6. Rotten Rise Again
  7. Deathlike Dream
  8. Virulent Infestation
  9. T.T.T.R
  10. Only oNe Bullet Left
  11. When Fury Became Blood

Čas: 37:18

Sestava:

  • Jorge – bicí
  • Angel – kytara
  • Raúl – kytara, zpěv
  • David – basa


https://www.facebook.com/pages/Mass-Burial/115395335235420


Zveřejněno: 05. 07. 2012
Přečteno:
3352 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář