Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

SPHERE – Homo Hereticus CD 2012, Masterful Records

Někde v Polsku musí být death metalová líheň. Poslední dobou mi přijde, že je těchto smeček čím dál tím víc. Oni si asi Behemoth ani neuvědomují, co vlastně kdysi rozpoutali. SPHERE si z nich berou to nejlepší a přidávají koření od spolků jako jsou Aborted, Entombed a další. Samozřejmě si to ale hrají po svém. A to vcelku dobře.

Je to takový mix klasického death metalu s „groovy“ přísadami. Pochází z Varšavy a placka Homo Hereticus je již jejich druhý dlouhohrající počin. Chlapci se do toho umí opřít. Jsem mile překvapen povedeným obalem, který má na svědomí zpěvák Analripper. Přímočarý deathový zásek může začít.

CD začíná klasickým intrem, jak od Vader. Inferno přichází. Behemoth riff přechází v groove sekanici. Všech dvanáct písní vás bude pak dál unášet na vlnách toho nejlepšího, co polský death/black metal vytvořil. Přidány jsou moderní prvky jak dělané na zaskákání si na koncertě. Když se Sphere drží starých pořádků, cdčko mě hodně baví. Jakmile se ale ocitnou v těch moderních sekanicích, motají se v jakémsi kruhu. Chvílemi mi přijde, že kapela neví, jakým směrem se vydat. Jaký styl hrát. Je ale dost možné, že to je záměrně. Pokud ano, je to někdy provedeno příliš násilně.

Co se týče zvuku, produkce a celkového provedení, není si nač stěžovat. Vše zvládli na jedničku. Chvílemi mě trošinku rozčiloval zpěvák. V některých písních byl jeho chorobný řev příliš monotónní. Přitom když chce, má určitě na víc.

Cdček vyšlo 666 kusů, tak pokud vás tahle polská mašina zaujala, tak neváhejte a kupujte. Já určitě povedu tuhle bandu v povědomí. Mají potenciál na to překvapit. Jen musí zjistit, co vlastně chtějí hrát. Až na to přijdou, myslím, že o nich ještě uslyšíme.

Kapela Sphere mě ale  utvrdila v tom, že musím svůj zrak a sluch zaměřit na naše polské deathové kolegy. Nové kapely tam rostou jak houby po dešti a byla by škoda propást někoho, kdo v budoucnu složí nějaký skvost. Sphere jsou na velmi dobré cestě.


Seznam skladeb:

  1. Forever Sworn to Blasphemy
  2. Godless Profanity
  3. Third Scent Carcass
  4. Sadistfuction
  5. Homo Hereticus
  6. Holistic Paralisys
  7. Psalm to the Dark One
  8. Grave´s Cold Darkness
  9. Vengeace´s Core
  10. Devils Reunion
  11. Beyond Madness of Gods
  12. War

 

Čas: 35:00

Sestava:

  • Burning basa
  • Thorn – bicí
  • Lucas – kytara
  • Analripper – zpěv
  • Cthulhu kytara


http://www.myspace.com/sphereband


Zveřejněno: 29. 07. 2012
Přečteno:
3302 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář