Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

DECEASED – Surreal Overdose CD 2011, Palace Records

Máte před sebou dlouhou cestu. Přemýšlíte, co vložit do přehrávače, aby cesta rychleji utekla. Zase otáčím v ruce loňské cd Surreal Overdose a říkám si, už zase? Jenže potřebuji být na místě co nejrychleji. Neznám nic lepšího, než prázdnou dálnici. Dneska dokonce i kamiony zůstaly doma. Nic nebrání rychlejší jízdě. Samozřejmě v rámci předpisů, že?

Málokdy člověk potká kapelu, která by byla tak originální. Absolutní úkaz! Máte co dělat, aby jste aspoň občas sundali nohu z plynu. Death/thrashová kapela spjatá hlavně se jménem King Fowley. Tenhle maník má nezaměnitelný hlas. Deceased díky němu poznáte vždy a všude. Kytary nabroušeny, basa naladěna, bicí a řev připraveny. Ďábelská jízda může začít.

Od Skin Crawling Process se na vás vyvalí neskutečná porce energie. Žádná předehra, žádný kudrlinky. Masakr. Disharmonický riff. Kindred Assembly nechá vzpomenout na starý dobrý heavík. Tohle se mi na DECEASED vůbec líbí. Ty jejich melodické vsuvky. The Traumatic trošku nejdřív punkuje. Pak začne Fowley deklamovat a uzemní vás motiv jak z Iron Maiden. Cloned (day of the Robot). Další vypalovačka. Refrén si budete vyřvávat z okýnka vašeho auta. Zařadíte a skoro poletíte. Vulture Shock (Off Killer). Bicí vygradujou písničku na maximum. Do toho kvílivá kytara. Tohle jsou Deceased ve své nejlepší podobě. Cesta kolem vás utíká dozadu. Chvílemi máte pocit lehké závratě. In the Laboratory of Joyous Gloom je zrychlujícím se deathovým monstrem. Další hevíkářské vsuvky. Paříte v autě. Ještě, že jedete sami. Protijedoucí si klepou na čelo, cože to je zase na silnici za magora. A Doom-laden Aura.Vybrnkávačka a deptačka. Chvilka odpočinku. A pak. Dying in Analog. Krásný heavy úvod. Rytmus rozpálí váš motor do běla. Do cíle se řítíte nejvyšší rychlostí, jakou je schopný váš vůz vyvinout.

Pak už vám budou domů jen chodí fotky se složenkama od Policie České republiky. Jenže, když už se stanete jednou majitelem zatím posledního cdčka Deceased, musíte s tímto počítat. A abych pravdu řekl, koupil bych znovu. Protože takovou „svojskou“ kapelu musí vlastnit každý, kdo tvrdí, že poslouchá tvrdou muziku.

Zase se jednou ukázalo, že tyhle starý party (Deceased hrajou od roku 1985) prostě umí. Nevím, kam chodí pro inspiraci. Ani nevím, kolik lidí si pouští Surreal Overdose v autě. Ale s jistotou můžu prohlásit, že já jim to zobu z ruky od začátku do konce. A nejen v autě. Skvělá deska!


Seznam skladeb:

  1. Skin Crawling Progress
  2. Kindred Assembly
  3. The Traunmatic
  4. Cloned (Day of teh Robot
  5. Off-Kilter
  6. In the Laboratory of Joyous Gloom
  7. A Doom – Laden Aura
  8. Dying in Analog

Čas: 44:36

Sestava

  • King Fowley - bicí, zpěv
  • Mike Smith – kytara
  • Shane Fuegel – kytara
  • Les Snyder - basa


http://upthetombstones.net/


Zveřejněno: 01. 07. 2012
Přečteno:
3373 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář