Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

GRIMNESS – Ashes of a Black Cult CD 2012, No Colours Records

Nejdřív jsem se lekl, ža se mi rozbil cd přehrávač. Už jsem začal v hlavě přepočítávat, kde vezmu na nový. A ono nakonec ne. Jen jsem zrovna přehrával kapelu Grimness s jejich novým albem Ashes of a Black Cult. Rád bych vám tuhle kapelu představil, popsal jejich nové písně a vůbec řekl něco pěkného. Dneska to ale bude hodně těžký.

Grimness jsou ze Szegede z Maďarska. A jsou na to asi hodně hrdí. Protože to, co nahráli, je opravdový guláš. Sice použili veškeré dostupné blackové koření, ale přesto je to mdlé a nevýrazné. Všech pět písní utíká v podstatě v jednom tempu. Občas do popředí vylétne kytara. A nic. Vím, že není v dnešní době lehké hrát true black metal, ale třeba dobrý zvuk se již dá pořídit za dostupné peníze.

Obal cd i věechny možné propriety odpovídají slavným norským kapelám z období vypalování kostelů. Jenže tenkrát šlo taky o muziku. Chvílemi mi přijde, že by se dneska dal takový záznam pořídit někde doma v pokoji na mobilní telefon.

Kapela má za sebou jedno demo a jeden split s Hell Eternal. Letos se jim povedlo u No Colour Records vydat právě poslouchané pěti písňové cdčko. Možná stačila i jedna píseň. Protože jsou všechny absolutně stejné.

Jestli to takhle kluci valí i naživo, tak bych odhadoval návštěvnost tak na 15 lidí. Samozřejmě s tím, že minimálně 10 lidí je z ostatních spoluhrajících kapel a dva opilí kolemjdoucí. Ale třeba jim křivdím a jsou v Maďarskou vyhledávanou koncertní kapelou.

Samozřejmě je to pořád lepší než počiny některých českých populárních interpretů (dosaďte si svého oblíbence). Musím s jistotou říci, že ani po několika posleších ve mně toto cd nezanechalo vůbec nic. Jsem založením optimista a snažím se vždy najít něco dobrého. Tady jsem hledal marně. Až jsem našel. Mají pěkný obal. Jednoduchý a temný. Nic dalšího jsem nenašel. Bohužel.


Seznam skladeb:

  1. Ashes of a Bleck Cult
  2. Fekete Idegen Szféra
  3. Through the Halls of Eternity
  4. For the Glory of Satan
  5. Sodomy

Čas: 37:29

Sestava:

  • Goatist - zpěv
  • Damned - bicí
  • Kotlar - basa
  • Mevel - kytara

http://www.no-colours-records.de/


Zveřejněno: 11. 07. 2012
Přečteno:
3472 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář