Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

HAIL OF BULLETS – On Divine Winds CD 2010, Metal Blade Records

Martin van Drunen zavelel k útoku. Nálet. Je úplně jedno za koho bojujete. Stejně jde vlastně jen o to, přežít. Válčíme o Pacifik. Nikdy bych nevěřil, že peklo existuje. V dálce slyším stíhačky. Lodě hoří. Naše letka se jmenuje HAIL OF BULLETS. Je rok 1942. Smrt je všude kolem. Jsme pod palbou. Všichni už dávno víme, že Bůh není. Jinak by tohle nedopustil.

Nálet začíná. The Eve of Battle. první osamocený bombardér. Předzvěst a rovnou totální holandský nátřesk. Operation Z. řeže vás to do uší. Z této písně čiší chlad. The Murder Incident. Švédský riff na začátek. Poznáváte mix Dana Swana. Martin Van Drunen to musí tahat někde z paty. Kde se může brát v člověku takový hlas? Jste chyceni do osidel války. Smutné táhlé sólo. Strategy of Attrittion se přes vás převalí jak rozjetej parní válec. Ničí a pálí vše okolo. Tohle na old school metalu miluju. Full Scale War se táhne. Evokuje napětí z chvíle před útokem. Adrenalin je všude kolem. Krásná doomem obalená věc. Pak doslova vybuchne v divoký rytmus. Guadalcanal. To už shazujete bomby. Pod vámi hoří ostrovy. Cítíte tu zkázu. Moc pěkně nahrané bicí. Vzadu brblá kytara, která se pak překlene v další smrtící rytmus. On Coral Shores je song s lehounkým úvodem. Čekáte, co bude. Další rolující píseň. Přejede vás to. Musíte se té síle poddat. Nic jiného vám stejně nezbývá. Pak to do vás naperou pod tlakem. Jste přímo tam. Tam s nimi. Válku cítíte přímo až fyzicky. Unsung Heroes. To už se potácíte mezi kamarády v bojové vřavě. Sypačka. Sekané drsné riffy. Mrazivá kytara. Tokyo Napalm Holocaust. Všechno kolem je zničeno. Letíte nízko nad zemí a plameny olizují břicho vašeho letadla. Tklivá melodie. Tady Martin předvádí, že je opravdu pan zpěvák. Zobete mu každé slovo z ruky. Kamikaze. Totální výplach. Demolice. Pogující kytary. A ke konci asi nejkrásnější motiv. The Bear The Unbearable je hitová se ploužící drtička na závěr. Pro dnešek se vracíte domů zdraví. Na chvilku uvěříte, že přeci jen máte štěstí. Ale válka ještě neskončila. Zítra je taky den.

Válečný opus On Divine Winds byl vydán v roce 2010. Pořád se k němu musím vracet. Cover ozdobil tématicky Mick Koopman. Temné, pochmurné malby dokreslují dokonale válečný stav. „Špinavě“ čistý zvuk vám pronikne do morku kostí. Jsou znát ty roky muzikantů ve studiích, na koncertech. Tihle chlápci žijí death metalem.

Letka Hail of Bullets se vydala do boje již podruhé. První válečné tažení bylo podniknuto v roce 2008 pod krycím názvem …Of Frost and War. Mezitím podnikli jen krátký výpad v podobě Warsaw Rising. Všechny desky se nesou v podobném duchu a měly by patřit do každé sbírky pravověrného deathaře.

Válka byla vždycky svinstvo. A nemělo by se na to zapomínat. Jenže jak vidno z historie, lidstvo se stejně nikdy nepoučí. Je ale dobré to neustále připomínat, A Hail of Bullets to dělají dokonale. Soundrack k válce se již podruhé povedl na výbornou!

Seznam skladeb:
  1. The Eve of Battle
  2. Operation Z
  3. The Mukden Incident
  4. Strategy of Attrition
  5. Full Scale War
  6. Guadalcanal
  7. On Coral Shores
  8. Unsung Heroes
  9. Tokyo Napalm Holocaust
  10. Kamikaze
  11. To Bear the Unbearable

Čas: 48:03

Sestava:
  • Martin van Drunen – zpěv
  • Theo van Eekelen – basa
  • Paul Baayens – kytara
  • Stephan Gebédi – kytara
  • Ed Warby - bicí

http://www.hailofbullets.com/

Zveřejněno: 25. 06. 2012
Přečteno:
3367 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář