Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

DEADLY SPAWN – Forced into Atrocities CD 2012, Metal Inquisition Records

V Japonsku nejenže jí syrové ryby, mají domy z papíru a špičkové technologie. Mají tam už i death metal. Samurajové z kapely DEADLY SPAWN se již v roce 1997 rozhodli pro tento romantický styl. Nahráli nejdříve dvě dema, pak v roce 2008 From Beyond the Dark. Letos se opět pochlapili a nahráli zbrusu nové album Forced into Atrocities. Abych pravdu řekl, válí se mi jejich promo cd doma u věže už několik dní a nějak se mi to toho nechce. Ten obal se mi vůbec nelíbí. Je takový nemastný neslaný. Nebo spíš nic moc. Mohli si s tím dát víc práce. Ale třeba to tak má být.

Tak tedy ano. Vkládám cd do přehrávače a nechávám se přenést do Tokya. Do japonského deathového undergroundu. Jak tak přehrávám první píseň, říkám si, že by to chtělo asi k poslechu nějaké to saké. Je to poměrně dost chaotická deska. Mám rád extrémní muziku, ale i v největších nářezech by měl být aspoň nějaký řád. Jakoby se Deadly Spawn nemohli rozhodnout, jako která slavná kapely budou hrát. Budou to Immolation? Necrodeath? Azarath? Jiná?

Ve všem tom chaosu se občas vyskytne poměrně dobrý nápad. Jenže zvuk je průměrný a celá produkce alba poměrně pofiderní. Zpěvák death metalu nemusí mít vystudovaný zpěv na konzervatoři. Naopak. Ale přeci jen by občas neškodilo změnit monotónní odříkávání. Chvílemi jsem se ztrácel, co to vlastně hraje za písničku. Mr. Tomita za bicíma taky není žádný tlučmistr. No a kytary všechno nezachrání.

Zkoušel jsem do sebe narvat desku Forced into Atrocities horem i dolem. Zkoušel jsem si dát i pár piv (protože saké nemám zrovna v lednici), ale ani ťuk. Jedním uchem ven, druhým taky ven. Cd přehrávač podivně chrchlá, občas zabzučí. Asi třikrát se objeví jakýsi thrashový riff. Zbystřím a zase nic.

Nevím moc, jak to hraje ostatním undegroundovým kapelám v Japonsku. Ani nevím, jak si na tom stojí Deadly Spawn v místní komunitě. Co ale vím je, že se budou muset ještě hodně učit, aby jejich případná další deska zněla chutněji. Tak snad příště. Zatím zůstanu u japonských technologických hraček a když potkám někde nějakou pěknou gejšu, tak taky nepohrdnu. Death metal v podání od Deadly Spawn ale radši vynechám.

Seznam skladeb:
  1. Expected Attack
  2. Forced into Atrocities
  3. Offensive Defense
  4. Proceed to Death
  5. Everlasting Resolution
  6. Spirit of the Departed
  7. Annihilation
  8. Nothingness

Čas: 30:11

Sestava:
  • K.Tsurudome - basa, zpěv
  • Taiji Tomita - bicí
  • Jiro Ito - kytara
  • Yuya Takeda - kytara

http://www.last.fm/music/Deadly+Spawn


Zveřejněno: 17. 06. 2012
Přečteno:
3360 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář