INSANIA

HYPNOSIA – Horror Infernal CD kompilace 2012, I Hate

Daleko na severu existuje kapela HYPNOSIA, o které jsem neměl ani potuchy. Dostala se ke mě kompilace Horror Infernal, která by měla být takovým rozloučením s jejich působením na poli extrémního thrash metalu. Od pohledu celkem sympaťáci se poprvé zhlédli již v roce 1995 v německé thrashové vlně. Milují Sodom, Kreator, ale i americké Slayer, Death a první alba Sepultury.

Kompilace je složena z demáčů nahraných v roce 1996 a 1997. Doplněna je mini albem z roku 1999. Přijde mi, že takhle jednou seděli v nějakým švédským pajzlu, pili jedno pivo za druhým, poslouchali Sodom a řekli si, že založí kapelu. A stalo se tak. Bohužel se během existence kapely věnovali asi více pivu než muzice.

Je sice fakt, že naživo by jejich songy mohly možná fungovat. Museli by ale hrát jako poslední kapela, kdy už jsou všichni totálně namol. Z cdčka se písně slévají v jednu velkou zvukovou kouli. Nějak jsem nebyl ani schopen rozeznat jednotlivé písně od sebe. Možná je to až moc velký underground i na mě.

Občas sice zaujme nějaká vyhrávka nebo melodie, ale ihned je vaše naděje sražena dolů do bezbřehého hoblování. Chápu, že jsou písně pravděpodobně nahrány dávno a podmínky tenkrát nebyly asi moc dobré, ale dneska už s tímto neobstojí. Deska je jen určitá vzpomínka na to, kdy byli muzikanti z Hypnosie mladí a hráli ten thrash metal. Tak si udělali radost a nahráli cdčko.

Nemá absolutně cenu popisovat jednotlivé písně. Ani při jedné jsem neměl chuť na krvavý kus sobího masa. Špatný zvuk vše sráží hodně dolů. Zkoušel jsem, jestli se mnou jejich songy něco neudělají třeba v autě, ale nezaznamenal jsem zvýšený tep ani jednou.

Abych ale jen nehanil. HYPNOSIA samozřejmě používá veškeré pravověrné thrashové prostředky. Sází to do nás od začátku do konce. Zpěvák má klasický nakřáplý ječák. Jsou totálně pravověrní. Což mám většinou u kapel moc rád. Chybí tomu ale to něco málo navíc, co by je vyneslo aspoň do druhé ligy.

Za těch sedmnáct let působení v undergroundu se sice dobře sehráli, ale to je málo. Zoufale málo. S touto kompilací zapadnou do zapomnění jako tisíce jiných kapel. Možná si jednou někde v okolí města jejich působení řekne, že byl někdy na jejich koncertě a koupil si jejich cd. Ve vedlejším městě po nich ale neštěkne ani pes. Jdu si radši pustit starý Sodom.


Seznam skladeb:
  1. Crushed Existence
  2. Threshold of Decay
  3. Undead
  4. Paralyzed by Persecution
  5. The Last Remains
  6. Operation Clean Sweep
  7. The Storms of Dead Worlds
  8. Funeral Cross
  9. Haunting Death
  10. Undead
  11. Perpetual Dormancy
  12. Mental Terror
  13. The Storms
  14. Outbreak of Evil (Sodom cover)
  15. My Belief (Possessed cover)
  16. Haunting Death (Live)

Čas: 50:09

Sestava:
  • Michael Sjostrand – bicí
  • Mikael Castervall – kytara, zpěv
  • Hampus Klang – basa, kytara
  • Lenny Blade – basa

http://www.last.fm/music/Hypnosia

Zveřejněno: 13. 06. 2012
Přečteno:
3456 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář