Nejbližší koncerty
INSANIA

MIASMAL – Miasmal, CD 2011, Dark Descent Records

Bylo, nebylo, žila ve Švédsku kapela. Už od svého založení se zaobírala samými zajímavými tématy, jako je smrt, utrpení, mučení. Prostě všechny věci, které vás provázejí od rána do večera v novinách, na internetu i ve večerních zprávách.  Kapela si dala jméno Miasmal. Vzešla z nejhlubšího a nejšpinavějšího Gothenburgského podsvětí. Po prvním demu v roce 2008, prvním EP v roce 2009 se rozhodla vydat plnohodnotnou desku. Stalo se tak léta páně 2011 u Century Media Records. Přenesli na desku všechny své zlé sny. Všechna příkoří, která se jim stala za jejich relativně krátký život. Vzali do ruky svoje nástroje s úmyslem drtit, rozmlátit a ničit. Předložili nám songy plné hrubozrnného špinavého švédského death metalu bez jakýchkoliv příkras. Budete mít chuť ničit s nimi. Doporučuji se zavřít někam na chalupu nebo do stodoly, pořídit si ve výprodeji starý nábytek a sekyrku. A bude vás to hodně bavit.

Pokud máte nabroušené nástroje, můžete se pustit do poslechu cdčka. Nejdřív následuje osm zabijáckých písní doplněných o dvě z předcházejícího EP a čtyři z dnes již legendárního dema. To proslavilo Miasmal v undergroundových kruzích tak, že se dostalo až do mých rukou. První zásek Mesmerized vás uvede do světa hnilobného podzemí, které vás pak už nepustí. Zvuk vdechnete spolu se zápachem rozkládajícího se masa. Při Equinox 432 budete už mávat sekyrkou kolem sebe a pevně sevřete topůrko v ruce. Rychlá věc. Blissful Cannonades je crust jak vyšitej. Dostanete obrovskou chuť něco někde zničit. Třeba takový zásek do televize po večerních zprávách by se hodil. We Will Live Forever. To už jste ve stavu neustálého mávání sekyrkou kolem sebe. Doporučuji opravdu uzavřenou mísnost. Užijte si to. Táhne se jak sliz a brní vás ruce. Mists. Stojíte zpocení, unavení a chvilku si odfrknete. Práce se sekyrou si taky žádá celý chlapy. Drásá to do morku kostí. U další Toxic Breed se připravujete na další práci. Thrashová poloha zahřeje a rozhýbá ztuhlé tělo. Death Mask je temná, je vám při ní smutno. Až heavíkovské sólo vás deptá a pak se strhne inferno. První kus nábytku je již zcela zničen. Co bude následovat? Chronicles. Vypalovačka. Budete ničit klidně i nový nábytek, na který jste si vzali úvěr! Creation of Fire. Cítíte se hrozně silní. Jste jedno tělo i duše jak se sekyrkou, tak s kapelou Miasmal. Tohle je song, jak z močálu. Mačká vám to vnitřnosti. Bolí to. Bionic Godhead Erase je asi největší hitovka z celé desky. Pradávný death metal. Až doomový odér. Je na čase vyrazit se sekyrkou ven, kdo bude první na řadě? Abduction of the Soul je další zapamatovatelný nátěr. Soused vás pozoruje, jak stojíte na dvoře a máváte jak blázen sekyrkou kolem sebe. Kallocain. Pomalu se rozjíždějící věc. To už sekáte váš nábytek spolu se sousedem. Ideální pro vymlácení palice. Apocalypse Legion má krásný počáteční riff. Je říznutá Autopsy. Miasmal moc dobře vědí, koho je dobré si brát za vzory. Možná již máte jedno nebo dvě zranění sekerou. Jenže vám to nevadí. Tohle deska vás jen tak nepustí. Ani poslední Anima Sola vás nenechá v klidu. Řvete do světa. Pak hodíte sekyrkou do zdi a padnete vyčerpáním na zem. Od huby vám jde pěna. Někdy má muzika velkou sílu.

Když člověk potřebuje dostat ze sebe zlost, je lepší vzít do ruky sekyru, pustit si Miasmal a pořádně zapařit. Možná budete mlátit hlavou někde o zeď. Možná si uhryžete nehty na rukou i na nohou. Možná si provedete dlouho odkládanou operaci bradavice. Možná budete jen tupě koukat do stropu. Určitě vás ale Miasmal nenechají jen tak v klidu.

Není lehké žít v tomto světě. Všechno se na vás někdy valí ze všech stran. Nevylévejte si svoji frustraci někde zbytečně. Vemte sekyrku, zapněte cd přehrávač a jděte na to! Váš psychiatr by s vámi určitě souhlasil!

Seznam skladeb:
  1. Mesmerized
  2. Equinox 432
  3. Blissful Cannonades
  4. We Will Live Forever
  5. Mists
  6. Toxic Breed
  7. Death Mask
  8. Chronicles

EP:
  1. Creation of Fire
  2. Bionic Godhead Erase

Demo:
  1. Abduction of the Soul
  2. Kallocain
  3. Apocalypse Legion
  4. Anima Sola

Čas: 41:33

Sestava:
  • Magnus – kytara
  • Micael – bicí
  • Pontus – zpěv, kytara
  • Ruben - bicí

http://miasmal.net/

Zveřejněno: 29. 06. 2012
Přečteno:
3249 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář