Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

HORRENDOUS – Chills CD 2012, Dark Descent Records

Poslední dobou pozoruju, že už lidem začínají lézt krkem vyumělkovaný kapely s dokonalým zvukem, produkcí, účesy, fotkami a testosteronovými pózami. Nějak podobně přemýšleli i amíci HORRENDOUS. Vzali to přímo od píky. Oblékli staré džísky po svých otcích, zavřeli se někam do sklepa a začali zkoušet. Po založení v roce 2009 vydali jedno demo. Pak se uchytili u vydavatelství Dark Descent Records, které se zaměřuje na co největší death metalový chlív. Jejich prvotina Chills není dokonalá deska po stránce produkce, obalu, reklamy apod. Je ale skoro dokonalá v absolutním nasazení kapely. Na to, že je to první zásek, jsem zůstal při prvním poslechu sedět s otevřenou pusou. Zase jednou kapela, která za to umí vzít. Musel si jich všimnout nějakej metloš, co si pamatuje dobu, kdy se  death metal hrával po temných sklepeních.

K poslechu doporučuji obléknout křiváka, džísku pošít kapelami jako Dismember, Entombed, Nihilist a pak až teprve poslouchat. Musíte mít rádi nespoutaný rytmus, zastřený hlas, bicí, co frčí dopředu. Pak vás to bude bavit.

Horrendous začínají desku pomalým rozjezdem The Womb. Bude vás pálit mozek, rozbolí kosti a chytnou vás do pasti. Pomalu se rozjedou a jste tam. Ripped to Shreds. Za začátku mírně disharmonická věc. Budete hledat opuštěnej sklep, kam by jste se při poslechu schovali. Absolutní underground. Altars je dalším songem, kdy si budete připadat, jako kdyby jste měli mozek v pračce. A bez namáčení. Při The Somber to na vás Horrendous vypálí bez vytáček. Přímo na komoru. Skvělá věc. Uprostřed písně je drásavé zklidnění. Takovéto písně Horrendous umí. Jsou uvěřitelní. Fleshrot. Odhodíte džísku a budete pařit jako o život. Co taky jiného, že? Naloží nám pěkně od podlahy, chlapci. The Ritual. Depresivní úvod, střední tempo. Pak thrashový náběh a opět vám hlava kýve a kýve do rytmu. Umí! Fatal Dreams. Až hardrockový riff. Roztrháte džísku, poběžíte do ledničky pro pivko a bude vám prostě fajn. Sleep Sickness. Varhany a zklidnění. Mezihra. Poslední The Eye of Madness. Valivá věc. Asi moje nejoblíbenější. Hodně expresivní. Deprese. A na konec pořádná sypačka.

Horrendous jsou velkým příslibem do budoucna. Jestli zůstanou v tom svém sklepě a budou pokračovat dál ve stejné bohulibé činnosti, myslím, že o nich ještě hodně uslyšíme. Já si na ně určitě dám pozor. Vždyť je to přece paráda, jednou za čas zavzpomínat. Staří opráší svoje hadry uložené daleko ve skříni. Rozhodnou se třeba i zhubnout. A mladí začnou na internetu hledat více informací o kapele Horrendous. Budou se navzájem sdílet do alelujá!

Myslím, že jednou za čas je dobré provětrat staré sklepy. Mohla by se tam totiž skrývat kapela podobného ražení. Líbí se mi ta „nedokonalost“. To absolutní nadšení pro věc. Žádný pozlátko, prostě hrají. A hrají dobře. Hoděj vám to rovnou do obličeje, bez cavyků. Tak to mám rád. Jdu prohledávat sklepy. Pojďte se mnou! Poslední dobou to tam pořádně žije.

Seznam skladeb:
  1. The Womb
  2. Ripped to Shreds
  3. Altars
  4. The Somber (Desolate Winds)
  5. Fleshrot
  6. The Ritual
  7. Fatal Dreams
  8. Sleepsickness
  9. The Eye of Madness

Čas: 43:26

Sestava:
  • Jamie Knox – bicí, zpěv
  • Damian Herring  – basa, kytara
  • Matt Knox – kytara, zpěv

http://www.last.fm/music/Horrendous


Zveřejněno: 15. 06. 2012
Přečteno:
3810 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář