Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

BLOOD MORTIZED – The Key to a Black Heart CD 2012, F.D.A Rekortz

Zombie se probouzí. Nemrtví. Je třeba opět získat nová těla. Další návštěva ze záhrobí. Mějte se na pozoru! Tentokrát dochází k invazi zombie z hlavního města všech nemrtvých. Ze Stockholmu. Již v roce 2009 vyrazili Blood Mortized získávat nové oběti se stejnojmenným albem. Skřípali a chrastili, jak se na správnou švédskou kapelu sluší a patří. A šlo jim to moc dobře i tenkrát.

Je tenká hranice mezi živými a nemrtvými. Svět, kde se mohou pohybovat jen zasvěcení. Jen fanoušci švédské školy death metalu. Není lehké mít po těch letech toto krvavé povolání. Jen málokomu se povede žít a zároveň být mrtvý. Blood Mortized to umí dokonale.

Už při první písni Unleashing the Hounds na vás vypustí své psy. Vyslanci onoho světa. Lehce melancholická píseň valivě chrastí. Bývalý kytarista Hansson z Amon Amarth ví moc dobře, jak na to. Je to krásný úvod před démonickou The Heretic Possession. Je potřeba zabavit majetek všem kacířům. Vše zapálíme. Jinak zombie nikdy nezemřou. Oheň očišťuje.  Strach z božího světla. Klasická švédská sypačka. Only Blood Can Tell začíná klidnou vybrnkávačkou. Hroby se otvírají a zombie pomalu vylézají. Červi místo očí. Tohle je song na koncert. Přejede vás jak parní válec. Dead and Rotten. Další pořádná skladba. Stockholm prostě umí. Veteráni death metalu se nezapřou. Doomsday Architect. Nenechají vám vydechnout. Zombie jdou po vás. Už nepoznáte, kdo je živý a kdo mrtvý. Kdo jste vy? Krásnej refrén. Musím pochválit Mattiase. Opravdu záhrobní hlas. Píseň Rekvium přináší ze začátku chvilkové zklidnění. Šepot nemrtvých. A pak to do vás zase nasypou pod tlakem. To Murder a God 8. Je jak vystřižená od Lemmyho. Šlape to. Hněte to. Takovýto rytmus mám moc rád. Shadow of Quarter Sun. Emotivní skladba. Zpěvák to tahá někde z paty. Povedená práce. Bringer of Eternal Death je až thrashová. Do toho skladbu umocňuje kvílivé sólo. Tady budete mávat hlavou do rytmu. A pak závěrečný kvapík The Key to a Black Heart. Teď už víte, že všechny zombie už Stockholm zase ovládli. Zase jednou zvítězili.

Zombie jsou všude. Písně ze záhrobí dohrály. Blood Mortized opět dokázali, že švédský death metal žije. Pomyslná čára mezi živými a mrtvými byla zase překročena. Zůstaly jen vyrabované hroby. Jedna z posledních zombie je znázorněna i na stylovém obalu cdčka. Zvukově je vše zcela v pořádku. Vše opět chrastí jak má a zombie o sobě dávají znát opravdu razantně.

Jestli tedy máte chuť na výlet do země nemrtvých a zjistit, co vás čeká po opuštění tohoto světa, pojďte s námi. Tento svět má svoji poetiku. Musíte sice odhodit všechny křesťanské předsudky, ale zase budete mít o čem vyprávět svým známým a kamarádům. Pokud jsou stejně jako já postiženi Stockholmským syndromem, budou si s námi desku pouštět pořád dokola. Jednotlivé písně si budete brzy pamatovat a deska The Key to a Black Heart se stane vaší srdeční záležitostí. Zombie vás chytí a už nikdy nepustí. Vaše srdce bude mít nepravidelný puls a budete dostávat chuť na pořádný flák masa  znovu a znovu.

Potácíte se kolem otevřených hrobů. Láká vás to. Procházíte kolem stínů. Postavy bez očí. Z vedlejší kaple je slyšet nářek. Probouzí se další a další. Cítíte tlející listí a asi nejen listí. Co s vámi bude? Copak nenajdete nikdy klid? Není právě tento stav, tím, co vám vyhovuje nejvíce? Myslím, že ano. Kdo jednou ochutná, nemůže jinak. Vím to já i Blood Mortized. Skvělá deska.

Seznam skladeb:
  1. Unleashing the Hounds
  2. The Heretic Possession
  3. Only Blood Can Tell
  4. Dead and Rotten
  5. Doomsday Architect
  6. Rekviem
  7. To Murdes a God 8.
  8. Shadow of the Quarter Sun
  9. Bringer Of Eternal Death
  10. The Key to a Black Heart

Čas: 41:33

Sestava:
  • Mattias Borgh – bicí
  • Anders Hansson – kytara
  • Mattias Parkkila – zpěv

www.bloodmortized.com

Zveřejněno: 08. 06. 2012
Přečteno:
3324 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář