Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

THE ROTTED – At Nauseam, CD 2011, Candlelight Records

V říjnu minulého roku jsem takhle seděl doma, hledal nějaké ty informace o jedné oblíbené kapele. Měl jsem menší splín. Nějak nebyla nálada na nic. Nebavila mě žádná muzika, žádná nová i stará deska. Vůbec nebyla nálada na nic. No, už jsem měl chvílemi strach, že začnu poslouchat hip-hop. Takhle špatný to se mnou bylo. Najednou strejda Youtube nabídl klip Nothin´ But a Nosebleed od kapely THE ROTTED. Kluci tam vrcholově chlastali. Otevřel jsem si pivo a začal po týhle kapele víc pátrat. Dostal jsem chuť na další pivo.

Za měsíc mi přímo od nich dorazilo nový cdčko At Nauseam. Stal jsem se jejich velkým fandou. Vždycky, když nemám náladu, štve mě šéf nebo potkám obzvlášť agresívního důchodce v supermarketu, musím si někde pár jejich písní přehrát. Nebo si dát pivo. The Rotted mixují starej dobrej death metal s Motorhead, ale nebojí se ani punku. Nad ničím moc nepřemýšlí. Prostě to do vás nasypou jak myslivec z brokovnice do svýho kolegy. Vydali již jedno album v roce 2008 – Get Dead Or Die Trying. Jestli máte někdy chuť se vším praštit, rozmlátit počítač, popřípadně napadnout souseda, jehož pes vám chodí pravidelně kálet na váš trávník, budete z The Rotted nadšeni. Ona troška tý anarchie občas neuškodí ne?

První píseň Anarchogream Sun a první pivo. Splín se vám sice trošku prohloubí, ale počáteční basa vám nasadí rytmus, který budete držet do konce desky. Rex Oblivione je taková ta správná vypalovačka, kdy už vám je všechno jedno. Na koncertě bych si i já se svými 120 kily poskočil jak za mlada. Sorrounded By Skulls, tak tady je jasně vidět, že jedním z otců celý tvrdý muziky je Lemmy. To už člověk pohupuje celým tělem, dává si další pivo. Usmívá se. Je to tam! Chvílemi si připadáte jako v nějakým britským klubu, dvě patra pod zemí. Scházejí se tam samý divný týpci. Punkáči, metaláci a alkáči. A špína Londýna. A všichni přišli na The Rotted. To není žádnej rockáč pro intouše. Tady recenzenty vyhazujou po schodech nahoru. Mám chuť na pivko. Lemmy i The Rotted by si dali určitě se mnou. Non Serviam vás rozkýve, rozhoupe. Pak zrychlí. Sám se divím, že vydržím již čtvrtou písničku takové taneční tempo. K tanci a poslechu vám hrají The Rotted. Kapela pro ztracený existence! Pátý zásek Just Add Nauseam mě zase nenechá v klidu. Blbý je, že mi došlo pivo. Ani tady není nikdo, koho bych poslal pro další. Otevírám ledničku. Někde za starejma prošlejma jogurtama je nějaká bezejmenná zapomenutá vodka. No, snad neoslepnu. Kopnu do sebe panáka. Listuju bookletem. Entering The Arena Of The Unwell je snad nejrychlejší song na albu. Ve spojení s vypitým alkoholem se ve mě probouzí běsi. Ještě, že mě nevidí manželka. Nádherný formátování mozku. The House Of Bedlam. To už halekám jak puberťák na prvním koncertě. Krásnej refrén: „We dwell in Hell“. Apathy In The U.K. vás provede oblíbenými tvrděrockovými styly, které mají The Rotted rádi. Black, death, grind, thrash, hardcore, doom a sludge. Je taktéž věnována přechytralým recenzentům. Nádhera. Láhev vodky se tenčí. Motorbastards. Song pro všechny motorkáře. Nebýt tý vodky, půjčil bych si od kamaráda motorku a někam bych vyrazil. Asi bych i chvílemi lítal. Moje nejoblíbenější píseň. Za tohle by se nemuseli stydět ani Motorhead. Možná se na starý kolena stanu motorkářem. The Hammer of Witches má parádní temnou atmosféru. Jsem rád, že není nikdo doma. Sám odpoledne, vožralej jak doga a skáču tady. Jenže mi to prostě nedá. Nemůžu si pomoct. A hlavně, ten splín ustupuje. Teď jsem spíš nasranej. Poslední Put Me Out of Your Misery mi sice na chvilku připomene, proč jsem si vlastně to první pivo otevíral. Ono je ale dobrý nezapomínat.

Všechno je vypitý, deska dohrála. Chtělo by to někam vyrazit. Třeba nějakej dobrej klub. Cdčko si vezmu s sebou. Sednu si nejdřív někam do koutku, budu žmoulat v ruce krásnej obal, listovat si. Basákovi Trudgillovi se opravdu povedl. Přesně vystihuje náladu alba. Těším se, až přijdou kamarádi, dneska si dáme hodně piv a až nebudeme moct skoro chodit, budeme pařit. A k tomu nám budou hrát The Rotted! Když pak půjdeme ráno domů, koupíme si něco na cestu. Ráno se probudíme, bude nám blbě, ale naše hlava bude krásně čistá. Zařadíme se a půjdeme zaplatit všechny složenky. Už se těším na další víkend. Cdčko The Rotted Ad Nauseam je připraveno. Co kdyby to na mě zase přišlo?

Historii, informace apod. se dají dohledat na jejich stránkách. Zpěvák a kytarista hráli dřív v kapele Gorerotted. Byl to takovej death/grind. Vůbec mě to nebavilo. The Rotted vás ale rozsekají!

Seznam skladeb:

  1. Anarchoegram Sun
  2. Rex Oblivione
  3. Surrounded By Skulls
  4. Non Serviam
  5. Just Add Nauseam
  6. Entering The Arena Of The Unwell
  7. The House Of Redlem
  8. Apathy In The U.K.
  9. Motorbastards
  10. The Hammer Of Witches
  11. Put Me Out Of Your Misery

Čas: 39:31

Sestava:

  • Rev. Trudgill - basa
  • Nate Gould - bicí
  • Tim Carley - kytara
  • Ben McCrow - zpěv


http://www.therotted.com/


Zveřejněno: 31. 05. 2012
Přečteno:
3184 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář