Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

REVEL IN FLESH – Deathvevokation CD/LP 2012, F.D.A Rekotz

Máte rádi procházky po hřbitově? Fascinují vás staré hrobky? Čtete si rádi jména na náhrobcích? A zajímáte se aspoň trošku o otevírání hrobů? Tak to by vás mohla zaujmout německá kapela Revel in Flesh, která si letos udělala výlet na švédské hřbitovy. Měli v rodném Švábsku asi plné zuby německých heavy kapel v elasťácích a tak exhumovali hroby z 80. let na jejichž náhrobcích byla vytesána do pískovců jména jako Entombed, Dismember, Nihilist, Entrails, Demonical apod.(doplňte své oblíbence). Kluci z Revel in Flesh z těchto hrobů vyhrabali staré chrastící kostlivce, oprášili je od pavučin a vytáhli na světlo boží. Název kapely si odvezli také ze severu a to od kapel, jejichž stejnojmenné fláky nesly také jméno Revel in Flesh – Entombed (1990) a Nihilist (1988).


Kapelu jsem objevil náhodou při surfování po internetu u velmi sympatické německé firmy F.D.A Rekotz, která se soustředí výhradně na undergroundové metalové kapely a dá se u nich sehnat ledajaký famózní chlív. Sháněl jsem původně jejich stájové kolegy Entrails a do očí mě praštil překrásný obal desky od Španěla Juanja Casstellana, který odvedl opravdu vynikající práci. Použil netradiční hnědou barvu a už samotný obal vás vtáhne do země všech rohatých. Mám doma cd, které je vyvedeno klasicky, obsahuje veškeré potřebné informace včetně „profilových“ kreslených obrázků obou protagonistů v podobě, kdy jsou již několik let pohřbeni v zaslíbeném Švédsku. Na jednou náhrobku je nápis Haubersson – vokál, kytara, basa a na druhém Maggesson – bicí a kytara. Tedy i jejich přezdívky jsou ryze švédské. Revel in Flesh nahráli svoje fláky doma v německém Vault M. studiu a o vynikající hnilobný zvuk se postaral sám velký Dan Swano ve svém legendárním Unisound studiu. Pokud jste majitelé gramofonu, nebo jste jej zdědili po babičce, můžete si Deathevokation koupit i ve formátu LP.


Revel in Flesh bych zařadil mezi novou vlnu kapel hrajících švédský valivý death metal. Chrastí jim to stejně dobře jako kapelám typu Miasmal, Maim, Bomb of Hades, Morbid Chron, Brutally Deceased, Blood Mortized a mnohým dalším. Stejně jako všechny tyto kapely je od prvního poslechu jasné, z jaké muziky pocházejí, o čem to celé bude a že se za to nestydí. A nemají určitě za co.


Pokud jste tedy vstřebávali první hudební zážitky v 80. letech (a neposlouchali jste Michala Davida), nebo máte plné zuby testosteronových metalcoreovách kapel s umělým zvukem, bude se vám první deska Revel in Flesh líbit. Pokud ne, není toto retro určeno pro vás. Vychází z kořenů, kdy svět byl ještě v pořádku. (úsměv) Ano, někdy vám přijdou melodie odkudsi povědomé, ale vážení, téhle kapele to hraje opravdu dobře. Oceňuji, že jsou až syrově upřimní. Z desky je cítit poctivě odvedená práce, dlouhé noci ve zkušebnách a na hřbitovech. Pečlivé studium všech svých vzorů, ale i hráčská a skladatelská nespoutanost.


Nemá absolutně cenu popisovat sáhodlouze jednotlivé písně a matně vzpomínat, kterou dávnou skladbu mi jednotlivé motivy připomínají. Jednak už nemám ve svém věku takovou paměť a jednak bych si zkazil požitek z poslechu. Veškeré texty jsou obsahově samozřejmě také velice stylové a řešená témata osloví každého zkušeného i začínajícího hrobníka. Musím vypíchnout hlas Ralfa alias Hauberssona. Takovýto srozumitelný, krásně a libozvučně znějící hlas jsem dlouho neslyšel. Ocení každý fanoušek severské deathové scény.


Ještě bych doporučil klip ke skladbě Wings of Death. Musí nadchnout každého, kdo se zajímá o 2. světovou válku, zvláště o fenomén kamikadze. Jen si tuhle skladbu nepouštějte při dlouhých jízdách autem. Je totiž velice sugestivní a člověk si pak těžko uvědomuje, že už není 2. světová válka. I když při poslechu této písně tomu chvilku nebudete věřit. Lepší bude hezky v klídku zařadit nižší rychlost a říci si stejně jako já: „Chrastí to?“ A odpovědět si: „Chrastí, a chrastí to opravdu skvěle !!“ A pak znovu přidat. Protože vám to stejně nedá. Každopádně si natankujte plnou, protože Stockholm vás bude velmi lákat.


Člověk by uvěřil, že jsou opravdu Švédové. A to já moc rád!! Takže jestli nechcete ještě několik let čekat, zda Entombed nahrají novou desku a nebo zda se dá Dismember dohromady, je tahle deska určitě pro vás. Doporučuje minimálně 6 z pěti švédologů!!


Seznam skladeb:

  1. Culpa et Inferna
  2. Shadowbreeder- Until Hell Freezes over
  3. Wings of Death
  4. Iron Coffin
  5. Bloodfeast
  6. Slavish Obedience
  7. Opus Putrescence
  8. Black Paled Elegy
  9. Crowned in Darkness
  10. Subconscious Error


Čas: 46:00


Sestava:

  • Haubersson – zpěv, kytara, basa
  • Maggesson – bicí, kytara


http://revelinflesh.jimdo.com/



Zveřejněno: 04. 05. 2012
Přečteno:
4305 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář