Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

HENTAI CORPORATION – Dr. Zaius MCD 2011, vlastní náklad

Přesně kapela takovéhoto typu u nás chyběla. Zdravě drzá, sebevědomá, hudebně nepolapitelná a v neposlední řadě charismatická. Hentai Corporation jsou jak časovaná bomba, nikdy nevíte kdy vybouchnou, a to teď zrovna nenarážím na mocnářskou akci zpěváka Radka, o které v lednu informovaly všechny "důležité" bulvární stránky. (úsměv) Je škoda, že na poslech je pouze toto EP, kapela už rozdává radost nějaký ten rok a fanoušci by si už delší materiál ve formě plnohodnotného alba zasloužili.

Před tímto EP kapela nahrála dvě dema, a především to z roku 2008 mě dost chytlo a od té doby "Hentaje" sleduji. Divokost, nečekané zvraty, kloubení metalových kytar s rockovými pasážemi, špetka jazzu,  ale i cit pro melodický refrén a perfektní vokál, to byly přesně ty nejsilnější stránky kapely. V tomto směru je čtyřpísňové EP Dr. Zaius dospělejší a lehce kontrolovanější, což neznamená, že by zmizela živelnost a elán, hlavní to atributy, jimiž je hudba těchto pražských rockových hvězd napěchovaná.

Stačí si pustit první věc Dr. Zaius a v první minutě pochopíte, o čem je řeč. Cirkusácký začátek a pak už jen energická až metalově nabroušená smršť, následný předěl čerpající z rocku let dávno minulých. Zásadní roli tu hrají skvělé klávesy, které si střihnou i retro sólo a při tom je vše zabaleno do dnešního soundu a zní to tak svěže. Barevný vokál, od hrubších poloh až po heavy ječák, za který by se nemusel stydět kdejaký hejvík v uplých kožených kalhotech s trvalou na hlavě. Akorát nevím proč jediná české slova, která se ve všech skladbách mihnou jsou "Jando, ty stará kurvo". (úsměv) Druhá Call Me! Womann! je na poměry Hentai Corporation klidnější záležitostí pohybující se až v baladickém tempu, s lehce zapamatovatelným refrénem. Předposlední Would You Give Me More? je podobný bordílek jako titulní Dr. Zaius. Spousta změn, překvapivých vsuvek, několik hlasových poloh, završeno dalším z řady povedených refrénů. Konec patří songu No More Love (Save Hentari), kterou Hentai Corporation ukuchtili společně se spřízněnými Atari Terror, a i na ní vznikl videoklip. Skladba je chytře vystavěná, tak, aby nechala vyniknout všem třem zpěvákům a každý dodal ze sebe to nejlepší, a tak Radek boduje svým ječákem, Kurz chropotem a Broňa svým melodickým hlasem. A song opravdu zní tak jako když se potkají Hentai Corporation s Atari Terror, od každého kousek a parádně šlapající věc je na světě.


Největší nevýhodou tohoto EP je, že je tak krátké, těch sedmnáct minut mi nestačí a nejen já už chci víc. Hentai Corporation se mi nejvíc zamlouvají v první věci Dr. Zaius a ve třetí Would You Give Me More?, tato poloha je pro mě ta nejzajímavější a při ní se nejvíc bavím, a tak doufám, že z nastoupeného stylu neuhnou a budou takovou originální divočinu vytvářet dál. Jestli vás toto EP zaujalo a baví vás tak jako mě, doporučuji co nejrychleji navštívit nějaký jejich koncert. Tam je to totiž ještě dvakrát tak lepší než z přehrávače.

Čas: 17:11

Seznam skladeb:

  1. Dr. Zaius
  2. Call Me! Womann!
  3. Would You Give Me More?
  4. No More Love (Save Hentari)

http://bandzone.cz/hentaicorp


Zveřejněno: 06. 02. 2012
Přečteno:
3693 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář