Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
TELEPATIE VI

3. února 2012 - La Putika, Hradec Králové

Začátek února se v Hradci Králové ponese ve znamení resurekce oblíbeného klubu La Putika, který byl poslední rok až na ojedinělé výjimky nefunkční. Díky poměrně zásadní rekonstrukci pod vedením nových majitelů dostal tento prostor zcela nový kabát, takže si budeme moct užívat kvalitních koncertů ve výrazně příjemnějším prostředí.

Hudební křest renovované Putiky zajistí nejznámější ruská cyber metalová kapela ILLIDIANCE. Ti se z původního melodického black metalu postupně přeorientovali na styl blízký kapelám jako THE KOVENANT, SYBREED nebo FEAR FACTORY. Tuto partu z Taganrogu, města na pobřeží nejmělčího moře na světě, jistě není třeba dál představovat. Dvě vystoupení na největším festivalu extrémní hudby u nás, Brutal Assaultu (v letech 2006 a 2008), tyto Rusy zapsala do paměti tisíců tuzemských fanoušků. Svou pozici na scéně posilovali např. na prestižních turné s kapelami HATE, GRAVE a BEHEMOTH. Očekávejte tedy světovou kvalitu s vlastním výrazem.

Sekundovat jim budou moskevští alternativní death metalisté FIEND, kteří přijedou představit své velmi kladně přijímané album „Before My Eyes“, na němž míchají elektronické prvky s melodickým základem á la IN FLAMES nebo SOILWORK. Tato deska je už třetí v jejich diskografii, přičemž skupina existuje teprve pátým rokem. Za tak krátkou dobu toho ale sestava kolem bubenice Airy stihla víc než dost. Svou pílí se už po roce fungování dostali na turné s Tägtgrenovými PAIN, o rok později ve svém rodném městě předskakovali např. CHILDREN OF BODOM, NIGHTWISH nebo NORTHER.

K oběma ruským kapelám se připojí ještě dvě polské. První z nich jsou MINDFIELD z Jasła, jejichž hudba vstřebává pestré vlivy od TOOL až po MACHINE HEAD. Jako druzí se představí rock-metaloví KRUSHER, kteří jsou na své scéně zavedenou značkou a aktuálně slaví deset let od svého založení.

Tradičně se na pódium dostaví i domácí formace MORDOTUA, která minulý rok začala intenzivněji koncertovat a stihla nabrat zkušenosti i v zahraničí.

Myslíme i na fanoušky z okolí Hradce Králové, proto otevřeme už v 17 hod., abychom mohli skončit nejpozději ve 22:20. Klub se nachází necelých 10 min. chůze od vlakového i autobusového nádraží. Díky tomu bude možné stihnout spoje, které jedou do:

- Pardubic     ve 22:43
- Jaroměře     ve 22:39
- Týniště        ve 22:33   
- Hořic        ve 22:41
- Chlumce     ve 22:43
- N. Bydžova     ve 22:35

Vstupné bude pouhých 120 Kč.

I L L I D I A N C E
http://www.myspace.com/illidiance
cyber metal, Rusko

FIEND
http://www.myspace.com/fiendmdm
alternativní death metal, Rusko

MINDFIELD
http://www.myspace.com/mindfieldjaslo
progresivní metal, Polsko

KRUSHER
http://www.myspace.com/krusherpl
metal, Polsko

MORDOTUA
http://bandzone.cz/mordotua
experimetal, Hradec Králové

Pořádá GRINDPA Booking Agency
http://www.facebook.com/Grindpa





Zveřejněno: 22. 01. 2012
Přečteno:
3394 x
Autor: Tomáš | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář