Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Na poslední chvíli zde máme představení festivalu Táborská rocková mapa 2004

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

ROČNÍK (2001) - Vznik každoroční tradice pořádání festivalu Táborská rocková mapa se datuje od roku 2001. Jeho cílem je od počátku především ucelené představení a přiblížení regionální hudební scény širší posluchačské veřejnosti. Vystupující místní hudebníky pak doplňují vybraní hostující interpreti. Základní orientace festivalu směřuje k rocku, ale uslyšíte různorodou muziku od punku, přes funky, folkrock až po alternativu. Jako místo konání všech dosavadních ročníků byl vybrán areál lesoparku Pintovka v okrajové části města Tábora. Celý projekt je finančně podpořen z kulturního fondu města Tábor, které rovněž spolupracuje na organizaci festivalu.

ROČNÍK (2002) - O rok později se festival rozrostl na dvě koncertní pódia a prodloužil na dva dny. Představily se na tři desítky kapel: WILLIAM, JUNGLE BEATS, SABOT, PESHATA, DOLMEN, DÉŠŤ, NAWURA, ANIMUS ANIMA, ACOUSTIC IMPACT, SILENT REPROACH, SIMON, O.Š.N., JUMBO SPLASH, TELEGRAF, HIGHER GROUND, C, F.O.B., ROYAL INCEST, F.O.B., SOBI 20, XIXAO, ČERNÝ MOSTY, MÁCA CIHLÁŘ, STARÝ PSI A MLADÝ KOČKY, BIOGRAF, MAITREYA HUDBA, JAHODOVÁ LOUPEŽ, TETOVANEJ ITAL, LOFAS BAND, SOME OTHER PLACE, ANYWAY. Hosty prezentovaly: LENKA DUSILOVÁ & Secretion, TICHÁ DOHODA a DOLMEN. Během slunečných dní se počet přihlížejících blížil osmi stům.

ROČNÍK (2003) - Průběh tohoto ročníku byl opět rozložen do dvou dní na konec prázdnin. Na dvou pódiích se v příjemném prostředí lesoparku představila velká část místní hudební scény doplněná o další zajímavé hostující interprety. Zahráli nám: Oprávněný Kašel - Princess - Royal Incest - Sad Harmony - Deverova Chyba - Higher Ground - Locomotive - F.O.B. - Nukleární Vokurky - Acoustic Impact - Maitrea Huddba - Jahodová Loupež - Telegraf - Animus Anima - Xixao - Vyšší Princip - Marylong - Silent Reproach - The Scale - Vibes - Sobi 20 - Japamata - Waawe - Pandora - Hypnos - Digitus in Recto - Jolly Joker - Jumboshit - Vypsaná Fixa - Václav Koubek - Lofas Band - Máca Cihlář - Šutrák a spol. Počasí bylo tentokrát dosti proměnlivé, zvláště páteční deštivý večer nebyl na koncert příliš ideální, ale dalo se to "přežít". Posluchači mohli během festivalu navštívit i CHILL OUT STAN nebo třeba čajovnu. V rámci prezentace nového internetového serveru TAABOR.cz, zaměřeného na kulturní události v regionu, zde byla možnost na počítačích shlédnout množství fotografií, pořízených přímo v průběhu akce. Z technického i organizačního hlediska vše proběhlo bez závažnějších problémů, bohužel počet platících návštěvníků byl opět trochu zklamáním.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Nápad se zrodil u mne ve studiu u počítače kdy jsem zjistil že zde mám přes třicet alb regionálních skupin a jejich představení publiku by bylo určitě zajímavé.

Mým cílem je jen tak nezahodit myšlenku, která vznikla před čtyřmi  lety, pokračovat dále, ovšem vždy jen do rozsahu finančních prostředků, které se mi na každý další ročník podaří sehnat, již také budu počítat s regionální velikostí akce!

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Vše potřebné zde určitě najdete. Zajímavostí je že open-air festival Táborská rocková mapa se koná v přírodním lesním amfiteátru na Pintovce a sousedí s restaurací s denním provozem.

Změny letošního ročníku kopírují finanční možnosti a počet návštěvníků v minulých letech. Z toho důvodu se festival koná jeden den a to v sobotu 10.7 2004 od 11hod a sedmnáct učinkujících  skupin vystoupí na jednom podiu .Celý program bude opět doplněn video projekcí.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

11:30-12:10  Máca Cihlář - otvírá hudbou, slovem a básněmi Táborskou Rockovou mapu a po celý den provází festivalem

12:10-12:50  Výstava Obrazů

12:50-13:30  Animus Anima

13:30-14:10  Another Way

14:10-14:50  Uncle?s Band - Jirka Matyáš  a spol.

14:50-15:30  GAZ 69

15:30-16:10  Princess

16:10-16:50  Tarapaca Jazz

16:50-17:30  Higher Ground

17:30-18:10  Japamata Jam Pit

18:10-18:50  F.O.B

18:50-19:30  Sobi 20

19:30-20:20  Jumboshitrio

20:20-21:00  Acoustic Impact

21:00-22:00  Černý Mosty

22:00-22:40  Swing band

22:40-24:00  Tábor Superstar band  v pořadu fragmenty z rockové opery JESUS CHRIST SUPERSTAR

Já bych divákům rozhodně doporučil ojedinělý projekt muzikantů z Táborského superstar bandu kteří se představí  v pořadu fragmenty z rockové opery JESUS CHRIST SUPERSTAR, ale také i Černé mosty a Swing Band a další letos se diváci rozhodně nebudou nudit.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

40% anketa, 60% dramaturgicky náš tým...

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupné asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Vstupenka na festival stojí 100,-kč a zakoupíte jí pouze přímo na místě. Festival je organizačně a finančně Velmi náročná věc. Tento ročník má rozpočet cca 100.000,- kč minulý dvoudení měl cca 185.000,-kč.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Jako snad jediný festival mapujeme jen regionální scénu vždy s překvapením. Diváky lákáme na PIVO. A také na kvalitní a žánrově velmi pestrou hudební produkci.

8. Tip na návštěvnost...

500

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Žijte své vlastní životy a ne herců v televizních seriálech!!! Mějte se fajn KOCIS


Zveřejněno: 09. 07. 2004
Přečteno:
4184 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář