Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

I když se letos konal Into Cold v Záboří již popáté, já do této jihočeské vísky zamířil poprvé. Naložil jsem bratrské duo z Avengeru (který musel po odchodu kytaristy zrušit své vystoupení) a Rámusovu milou.

Po jednom špatném odbočení a maličké zajížďce přijíždíme těsně před 16. hodinou na náves, kde parkuje sotva dvacet aut.

Po příchodu na ?dvorek? u hospody se na vystoupení chystají Scenery, takže jsme zmeškali pouze DAATH a to ?díky? počasí, protože přeháňka zůsobila lehký posun akce, která měla plánovaný start o 14. hodině. SCENERY trošku doplatili na neúčast klávesisty a zpěváka, takže vystoupili jen ve třech (Lerry se chopil jak kytary, tak mikrofonu) a to byla škoda. Jejich promyšlený technicky vyspělý death metal rozhodně stojí za poslech, ale absence nedorazivšího člena byla přecejen trochu znát.

Dramaturgickým krokem mimo bylo vystoupení skupiny PLEVEL. Už název napovídá, že to asi s ug nebude mít mnoho společného a skutečnost tomuto očekávání dala za pravdu. Tancovačkovej bigbít, sice v angličtině a slušně zahranej, ale bez jakékoliv odezvy lidí. Nejvíce zaujal cover Sex Pistols.

Pak přišla chvíle spolupořadatele Davida Zíky a jeho drtičky BIZARRE EMBALMING. Grind mě moc nebere, ale Bizárům nelze upřít nasazení, dobré muzikantské výkony a postavou malému zpěvákovi ?velký? hlas, který tahá snad až ze žaludku.

To COLP je mi přecejen bližší a je to vlastně první kapela, která má jakýs takýs ohlas od publika pod pódiem. Sekané rify, 2 hutné kytary, neustále se šklebící basák, zpěvák (a kytarista) s mikrofonem za uchem a palba bicích = prozatím nejlepší banda.

Kvalitu vysoko udržel i následující COWARD, který také dokázal zaujmout svým technickým death thrash metalem zahraným s přehledem. Vokalista disponuje kvalitním hláskem a taky pěkným trikem s geniálním nápisem BLB. Vystoupení Coward mělo jednu specialitu.. Přijela totiž návštěva z ?nejmilejších?. Dva chlápci v kutnách, jeden se zvonečky, druhý s trháčkem na jabka, za nimi dodávka, ze které kynula sama hlava nejzločinečtější organizace v dějinách lidstva. Z dodávky vyskákala banda jeptišek a za doprovodu drtícího kovu se dala do tance. ?Papež? jim mával vztyčenými prostředníky a lil do sebe nějakou podezřelou vodu (asi ne svěcenou, ale spíše ohnivou). Prdel jako prase ? kdo to vymyslel netuším, někdo nad tím kroutil hlavou, někdo se tlemil, já se tlemil.

Po setmění se na pódiu objevují klávesy, neklamné to znamení, že se změní styl. Melodicko blacková MATER MONSTIFERA, to je samá specialita. Jednak komplet rytmika z playbacku (ale znělo to dobře), jednak jediná dívčina na pódiu za celý den a jediné klávesy. Dáma a pánové sice nehrají něco zrovna objevného, ale zato to hrají s přehledem, zpěvák je vcelku šoumen a samozřejmě nechybí ani pokreslené obličeje. MM trošku doplatila na právě probíhající fotbalové utkání ČR ? Holandsko, kterému dala část obecenstva přednost. I já nakoukl a posledních dvacet minut (to už MM dohrála) praskala hospoda ve švech. Řev po vítězném gólu byl vskutku hurónský ? postupujeme do čtvrtfinále!!!

PENTAGON začal až po fotbálku a opět dokázal, že je ve formě jako hrom. Pro mě nejlepší kapela festu, klasický thrash heavy metal, sqěle zahráno i zazpíváno. Pentagon měl času dost, takže došlo i dva covery velevzorů Megadeth. A proč měl času dost? Protože Iron Maiden revival nedorazili kvůli havárce jednoho člena a náhradou pro každého platícího byly tři pivka zadara, jak říkal hlavní šéf, jsme lidi, ne. Při setu Pentagon dokonce došlo i na ohňostroj. Bylo vidět, že se pořadatelé snažili festík trochu ozdobit, ale snad kvůli počasí, nebo spíše kvůli odfláknuté reklamě bylo lidí na můj vkus málo (jak říkal David ? přibližně 169 platících).

Čekání na poslední kapelu ? OZZY OSBOURNE revival trvalo snad dvě hodiny, neboť pánové zřejmě nevlastní mapu nebo jsou slabí v zeměpise, protože bloudili někde v Budějcích. Začali až po jedné hodině ranní a tlačili do zbytku lidí jeden hit šíleného muže za druhým. Zpěvák připomínal svého vzora vzhledem (brejličky, vlas, tepláky) i hlasem. I  když nebylo vystoupení kapely špatné, přecejen jsem čekal víc. Citelně chyběla druhá kytara, řeči zpěváka taky zrovna inteligencí nesršely. Kdo čekal zábavu, tak ji měl, já čekal profi kapelu a to tenhle revival není.

V půl třetí to balíme (Ozzy ještě ne) a míříme k domovům. Musím pochválit Honzu, že tentokrát nevytuh, celou cestu mě navigoval a bez bloudění jsme to zvládli. Díky patří Davidovi za pohodovou atmosféru, dobrý výběr kapel (s Plevelem a taškařicí s falešným papežem prý neměl nic společného) a v neposlední řadě za akreditaci našeho zinu. Tak snad zase za rok ...


Zveřejněno: 25. 06. 2004
Přečteno:
3470 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 06. 2004 19:12 napsal/a Nedelak [Peklop]
pocasi
Jeste me boli v krku. Posrany pocasi :-( Tradicne skveli Colp a par dalsich kapel. Jeste, ze tam byla ta ujeta show s jeptiskama.