Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

KREYSON – Promo singl new CD 2012, CD 2011

Po předlouhých 16 letech od poslední řadovky „Zákon džungle“ se před nedávnem všichni věrní fanoušci kapely KREYSON konečně dočkali tolik očekávaného nového materiálu. Prozatím se jedná o 2 skladby, jenž mají být předzvěstí novinkového alba, které mělo původně vyjít koncem letošního roku, aktuální termín vydání však zní jaro 2012.

Jako první je na singlu zařazena balada nazvaná „Ztrácím“, o níž se rozhodně dá říci, že se jedná o klasickou věc z Křížkovi dílny, hodně procítěný zpěv se nese spíše (pro někoho možná překvapivě) v nižších polohách, takže, kdo by čekal další hit podobný nezapomenutelné „Vzdálené“, budu nejspíš mírně zklamán, u zarytých Láďových odpůrců pak budou některé pasáže spíše vyvolávat asociace s Damiens, čemuž jistě napomůže i zařazení akustické kytary v rukách, jako vždy výborného, Radka „Reddyho“ Kroce (mimochodem, vzpomene si dnes ještě někdo z vás na působení tohohle chlapíka ve špičkových plzeňských kapelách Paradox nebo Ferat?). Musím říct, že můj dojem z tohoto songu je vcelku rozpačitý, jelikož některé jeho části mi opravdu moc nesedí. Mnohem lepší pocit mám z druhé novinky, kterou je parádní vypalovačka „Kde se touláš“, o níž bych si určitě dovolil tvrdit, že si v ničem nezadá se staršími provařenými hity a při live prezentaci mezi ně bez problémů zapadne. I zde však najdeme jedno překvapení, které by asi málokdo čekal, konkrétně se jedná o krátkou thrashmetalovou (!!) pasáž, podpořenou Láďovým jekotem. Jako bonus je pak zařazena rádiová verze „Ztrácím“, která má oproti originálu zkrácenou stopáž a potlačený zvuk kytar.

Kladem nahrávky je bezesporu výborně šlapající kapela (po delší době opět v pětičlenném složení, když druhý post kytaristy obsadil slovenský muzikant Peter Boška) v čele se stále skvělým Láďou, jehož hlas za ta léta neztratil pranic ze své síly. Zvuková stopa byla pořízena v domovském studiu Kreyson a ústeckém Pavouk Records, já osobně bych trochu více vytáhnul rytmickou sekci, která se mi zdá zbytečně upozaděná. Titulní strana obalu je ozdobena klasickým velkým žlutočerveným logem na tmavém podkladu, takže hodně připomíná cover debutového a dodnes kapelou nepřekonaného alba „Anděl na útěku“.

Celkově mě nová tvorba Kreysonu nějak vyloženě nezklamala, ale jako dlouholetý fanoušek téhle kapely jsem čekal přece jenom trochu více. Nezbývá než počkat na full CD, po jehož poslechu budu jistě nejen já, ale i ostatní posluchači mnohem moudřejší.

Seznam skladeb:

  1. Ztrácím
  2. Kde se touláš
  3. Ztrácím (rádiová verze)

Čas: 11:59

www.ladakrizek.com

Zveřejněno: 30. 07. 2011
Přečteno:
3514 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář