Nejbližší koncerty
INSANIA

GUTALAX – Shitbeast CD 2011 Bizarre Leprous Prod.

No konečně... Konečně se ke mně opět dostává grind jako řemen, pln průjmových prdů, hoven, análních nanuků, grupen sexu animovaných zvířátek – prostě sakra dobrej old school rock´n’ roll grind made in Čeko Republik. Naposled jsem měl tu možnost se ještě minulý rok láskyplně rozněžnit nad obdobně infantilním, avšak geniálním zářezem hrdých fekálníků Bloody Diarrhoea, a hle, přicházejí sakra mladí projímači Gutalax a na zlaté lžičce servírují svůj zvrácený záchodový humor. Jo právě ten, jenž středně (správně) mentálně postižený našinec tolik miluje. Koneckonců, již úvodní  intro se odehrává na WC hajzlu a nutno dodat, že bych nechtěl být na místě onoho zuřivě vyprazdňujícího se nebožáka.

Zároveň tato roztomilá vsuvka poslouží jako dostatečné varování všem slabším povahám, aby poslech desky plné nechutností, totiž golgotského hovnodémona, jenž se zove „Shitbeast“, urychleně ukončili. Pětice si totiž rozhodně nebere servítky a už samotné názvy skladeb v češtině mne upřímně rozesmály, což jsou rozhodně body plus. No považte „Olízání Zadečku Kouzelnému Dědečku“ či „Šťourání se v Kaďáku Heverem z Týráku“? Tak to je ovšem jiná liga, vážení.

Hudebně se pak jedná o klasický skotačivý grind, jenž poměrně pravidelně vycházel z naší provenience po desetiletí, než se pro mnohé v dnešní ultra sofistikované době (ok, to byl vtip) stal příliš infantilní, prehistorickou fosilií, vhodnou leda tak k spláchnutí do záchodové mísy společně se zbytkem střevních produktů. Fekal goregrind je jednoduše styl, který  buď milujete, nebo nenávidíte. Traktorové kytary Kojase a Průducha (radši nevědět kam) , kvikot středně vypaseného vepře, skočné umca-umca kolotočářské rytmy vesnických tancovaček Pouříka. To vše tvoří zvrácené království Gutalaxu a že si v něm budou lebedit hlavně posluchači s nadhledem jako stodola a dosud pevnou stolicí, o tom nemůže být nejmenšího sporu.

Jedna skladba jako druhá, jediné, čím se prasopaly odlišují, je tempo, se kterým na vás ty hovna metou. Už při trojce „Robocock“ se člověku chce vesele poskakovat kolem v bláznivém pogu s improvizovaným kokrhelem na hlavě, což se na koncertech samozřejmě hodí. Stejně tak breaky v „Vykouření dařbujána vietnamského veterána“ jsou klasika všech klasik, načež středně tempá polka s výbornými vokálními exhibicemi Matyho dílo naprosté zesranosti dokonává. Tohle je prostě velmi dobré a člověk až uroní slzičku, jak málo se u nás v posledních letech těchto prasáren nahrává/vydává. „Šťourání v Kaďáku Heverem z Týráku“ posléze představí několikavteřinový pokus o zpěv s texty(!),  „Vlak-in-off-ka“ je pak old school hard/grindcore s jednoduchoučkými riffy, ale hlavně Vlakinem v podobě velmi příjemného hosta a řeknu vám, že výsledek jest správná posrávárna . „Řiťodlak“ se zase blýskne bagrující Kebabovou basou a ony sekané rytmy jsou stejným odkazem na staré dobré časy, jako zbytek tohoto prostě a jednoduše upřímného a kol a kol povedeného kotouče.

Navíc přihlédneme-li ke kvalitnímu zvuku, vokálním prasárnám par excellence a v neposlední řadě také jednomu z nejvtipnějších obalů v historii fekal grindu (a to je co říct) a hlavně nízkému věku většiny zúčastněných, vyjde nám, že Gutalax mají dostatek času své již teď velmi slušné fekální umění ještě vylepšit a nepoleví-li, stát se dalším jménem v dnes již trochu prachem zavátém jatečním chlívku. Tak to skoro vypadá, že nejen Pů a Ijáček, ale i Roman Poláček mají ve stáji vydavatelství dalšího "hnědého" oře...

Seznam skladeb:
  1. Anal Error
  2. Anus Nanuk
  3. Robocock
  4. Vykouření Dařbujána Vietnamského Veterána
  5. Koký Se Vrací
  6. Olízání Zadečku Kouzelnému Dědečku
  7. Asshole Ghost - Wishmaster
  8. Šťourání v Kaďáku Heverem z Týráku
  9. Vlak-In-Off-Ka
  10. Hromadné Kakání Za Ranního Svítání
  11. Polykání Semena Postaršího Jelena
  12. Řiťodlak
  13. Pů, Tygřík a Ijáček, Dávají Si Grupáček
  14. Zakletý Pšouk v Pet-Lahvi
Čas: 24:16

http://bandzone.cz/gutalax

http://www.youtube.com/watch?v=dL0aeKVUFHM

Zveřejněno: 30. 06. 2011
Přečteno:
4063 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář